Насловна Политика Трамп запретио Клинтоновој затвором

Трамп запретио Клинтоновој затвором

0
ПОДИЈЕЛИ

Кандидат за председника САД из редова републиканаца милијардер Доналд Трамп сматра да његова супарница из Демократске партије Хилари Клинтон треба да иде у затвор.

Како пише лист „Хил“, Трамп је одговорио на низ изјава Клинтонове, која је оптужила републиканце за „опасно некохерентне идеје које више личе на збирку бизарних тирада, личне освете и отворених лажи“.

Он је подсетио на скандал са тајном преписком док је Клинтонова била државни секретар, што је, према његовим речима, већ чини „врашки кривом“.

„Знате ли због чега је она подржала Обаму у нуклеарној нагодби са Ираном? Она једноставно не жели да оде у затвор због својих писама“.

„То што јој садашња власт омогућава да учествује у овој трци — срамота је за Сједињене Државе, срамота је за нашу нацију“, закључио је милијардер.

Скандал се разбуктао када се сазнало да је Клинтонова у периоду између 2009. и 2013. године водила службену и приватну преписку користећи приватну електронску адресу. Експерти сматрају да јој је то омогућило да сакрије преписку од државних провера, што је забрањено за државне службенике. Пошта бивше државне секретарке била је подложна нападима хакера. ФБИ засад није одлучио да ли ће покренути кривичну истрагу због могућег цурења информација.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here