Насловна Политика Трамп „сенаторима-јастребовима“: Не призивајте III светски рат

Трамп „сенаторима-јастребовима“: Не призивајте III светски рат

0
ПОДИЈЕЛИ

Доналд Трамп је отворно оптужио утицајне сенаторе из своје Републиканске партије – Џона Мекејна и Линдсија Грема – да упорно покушавају да изазову трећи светски рат.

Нагласио је да се држе жестоких антируских ставова и одбацио тврдњу те двојице познатих „јастребова” да његов указ о пооштравању контроле усељавања у САД више провоцира терористичке претње него што јача безбедност земље.

На својој Твитер-страници написао је: „Заједничка изјава бивших кандидата за председника САД Џона Мекејна и Линдсија Грема потпуно је погрешна. Нека своју енергију усмере на Исламску државу, нелегалну имграцију и граничну контролу уместо што се стално труде да започну Трећи светски рат”, преносе Факти.

„Јастребови” су незадовољни Трамповом одлуком да на 120 дана `замрзне` пријем избеглица у САД и да у трајању три месеца ограничи улазак у САД грађана Сирије, Ирака, Ирана, Сомалије, Судана, Либије и Јемена.

Трамп је објавио да његов указ не забрањује улазак муслимана у Сједињене Државе и подвукао:

„Америка је поносна држава имиграната и наставиће да демонстрира саосећања са онима који беже од угњетавања. Али, ми ћемо то чинити штитећи своје грађане и границе. Седам земаља које се помињу у указу претходна (Обамина) администрација назвала је изворима терора”.

У наставку је указао: „Ствар, дакле, није у религији – како лажно тврди штампа – већ у терору и у томе да желимо да осигурамо безбедност своје земље! Указ се не односи на преко 40 земаља са претежно муслиманским становништвом.”

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here