Насловна Друштво Трамп против премјештања затвореника из Гватанама: То су опасни људи

Трамп против премјештања затвореника из Гватанама: То су опасни људи

0
ПОДИЈЕЛИ

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп поновио је своје противљење премјештању затвореника из америчког војног затвора у Гвантанаму у друге земље, објаснивши да се ради о „изразито опасним људима“, преноси Танјуг.

„Не би смјело бити новог пуштања из Гвантанама. То су изразито опасни људи, не би смјело да се деси да их пусте да се врате на ратиште,“ написао је Трамп на Твитеру.

Подсјетимо, и Србија и Црна Гора су примиле затворенике из Гватанама, који су наводно сада рехабилитован, како би сада започели нови живот, а који су високо позиционирани комаданти Ал Каиде. У Црну Гору је послат бивши тренер бомбаша Ал Каиде, а Влада је у свом саопштењу казала да то чини из „хуманих разлога“ како би помогла његову ресоцијализацију, што је врло рискантан потез с обзиром на постојање кампова екстремних терориста у Космету и БиХ.

Трамп је међутим, већ у својој предсједничкој кампањи најављивао да ће бити против пуштања затвореника из Гвантанама и њиховог пребацивања у друге земље, поручујући да је вољан да задржи тај затвор на Куби како би га „напунио лошим моцима“, наводи Б92.

Одлазећи амерички предсједник Брак Обама обећао је у својој предсједничкој кампањи 2008. да ће затворити Гвантанамо, али то није остварио.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here