Насловна Политика Трамп: Понекад нам треба протест да би смо се излијечили

Трамп: Понекад нам треба протест да би смо се излијечили

0
ПОДИЈЕЛИ

Амерички предсједник Доналд Трамп подржао је противнике десничарских ставова у Бостону, рекавши да ће се земља „излечити“ након масовних протеста.

„Наша земља је подијељена деценијама. Понекад је потребан протест да бисмо се излијечили. И ми ћемо се излијечити и бити јачи него икада“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

Он је додао да „жели да аплаудира онима који протестују против фанатизма и мржње у Бостону“.

Јуче су у Бостону (држава Масачусетс) одржани митинзи присталица десничарских група и њихових противника. Број учесника достигао је неколико хиљада, а током демонстрација притворено је 27 особа. Полиција је истакла да нико није повријеђен.

Акције у Бостону десиле су се недељу дана након догађаја у Шарлотсвилу у Вирџинији. Тада су десничари изашли на улице у знак протеста због помјерања споменика генералу Конфедерације Роберту Едварду Лију. Ускоро су између присталица десничара и љевичара почели сукоби. У немирима је једна особа је погинула, а 34 су повређене.

Након митинга у Шарлотсвилу Трамп је изјавио да осуђује насиље „са обе стране“. Предсједник је говорио против рушења споменика и оптужио медије да покушавају да измијене историју. Трамп је истакао да је под истим изговором као у случају са споменицима јужњацима, могуће срушити споменике Џорџу Вашингтону и Томасу Џеферсону.

Извор: Спутник

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here