Насловна Насловна Трамп о Путиновом писму: Надам се да ће Русија и САД ићи...

Трамп о Путиновом писму: Надам се да ће Русија и САД ићи путем који је предложио

0
ПОДИЈЕЛИ

Новоизабрани предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп саопштио је да је добио писмо од предсједника Русије Владимира Путина и изјавио је да се нада да ће САД и Русија успјети да дјелују у складу са идејама које је руски лидер предложио, преноси „Спутњик“.

Подсјетимо, портпарол руског предсједника Дмитриј Песков раније је саопштио да је Путин у писму-честитки Трампу поводом Божића и Нове године изразио наду да ће се односи Москве и Вашингтона побољшати.

„Веома пријатно писмо од Владимира Путина. Његове идеје су тако исправне. Надам се да ће обје стране бити способне да се придржавају тих идеја и да нећемо морати да идемо алтернативним путем,“ навео је Трамп.

Он је објавио незванични превод писма које је, како је саопштио, добио 15. децембра од руског предсједника, наводи „Спутњик“.

„Озбиљни глобални и регионални изазови са којима су се наше земље суочиле у последњих неколико година показују да су односи Русије и САД и даље важан фактор у очувању стабилности и безбједности савременог свијета,“ наведено је у тексту незваничног превода Путиновог писма на енглески језик, који је објавио Трампов штаб.

„Надам се да ћемо, када заузмете мјесто предсједника Сједињених Америчких Држава, успјети, дјелујући конструктивно и прагматично, да предузмемо реалне кораке за успостављање билатералне сарадње у разним областима, као и да ниво наше сарадње на међународној позорници доведемо на суштински нови ниво,“ наведено је у писму. Путин је, Трампу честитао Божић и Нову годину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here