Насловна Политика Трамп: НАТО је застарјела организација; након Британије и други ће изаћи из...

Трамп: НАТО је застарјела организација; након Британије и други ће изаћи из ЕУ

2
ПОДИЈЕЛИ

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да је НАТО „застарјела организација“ која се „није трудила да се бави тероризмом“.

НАТО има проблема. Та алијанса је застарјела, јер је прије свега креирана прије много, много година„, рекао је Трамп у интервјуима за њемачки Билд и лондонски Тајмс.

Требало би да штитимо те земље, али многе од њих не плаћају шта би требало. То је веома непоштено према САД„, казао је Трамп.

Трамп: Послије Британије, и други ће отићи из ЕУ

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп вјерује да ће и друге земље напустити Европску унију послије одлуке Британије да иступи из тог блока.

“Мислим да људи желе сопствени идентитет. Мислим да ће и остали изаћи“, рекао је Трамп у интервјуу за лондонски “Тајмс“.

Он је оцијенио да је на резултат референдума, одржаног у Британији у јуну прошле године, утицао прилив избјеглица у Европу, гдје је током прошле године ушло више од милион људи, пренио је АФП.

Осим тога, Трамп је изјавио и да је њемачка канцеларка Ангела Меркел направила „катастрофалну грешку“ својом политиком отворених врата за мигранте.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here