Насловна Насловна Трамп опет шокирao свијет: САД излазe из Уједињених нација!

Трамп опет шокирao свијет: САД излазe из Уједињених нација!

5
ПОДИЈЕЛИ

Администрација Трампа и неки чланови Републиканске странке настављају да нас импресионирају.

Они планирају излазак САД из Уједињених Нација.  Oвом резолуцијом се тражи потпуно повлачење САД из УН, као и да свјетска организација премјести своје сједиште из Њујорка. Такође се захтјева обустава свих америчких активности у Светској здравственој организацији

Да подсјетимо, Трамп је скоро на  Твитеру написао: „Што се тиче УН, ствари ће бити другачије после 20. јануара“, а касније је на истој друштвеној мрежи навео да „УН имају велики потенцијал, али је то сада само клуб за окупљање људи, разговор и провод, а то је тако тужно!“.

На сајту Covert Geopolitics налази се документ:

Амерички Закон о Враћању Суверенитета 2017. године

Овај документ се односи на укидање закон о учешћу Уједињених Нација 1945. године и других релевантних закона.

Предлог закона предвиђа: (1) предсједник САД укида чланство у Организацији Уједињених Нација (УН), укључујући било који орган, специјализованих агенција, комисија или других формално сродних тијела; и (2) затварање мисије САД у Уједињеним Нацијама.

Закон забрањује: (1) додјелу средстава САД гдје су обрачунати и добровољни доприноси у УН, (2) додјелу средстава за било ког американца у УН што се тиче војне и мировне операције, (3) трошкове за подршку учешћа Оружаних снага САД у оквиру УН било какве војне или мировне операције, (4) Оружане снаге САД у оквиру УН тимова, и (5) дипломатски имунитет за УН, службеницима или запосленим.

1 2 3 4 5 6 7

ПОДИЈЕЛИ

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Tabloidna senzacija. Jedna od mana demokratije je sto svaka avetinja moze da podnese besmislenu inicijativu, rezoluciju, predlog… Ta inicijativa ce biti razmatrana, bez obzira na mentalno zdravlje predlagaca.

  2. 0
    0

    Imamo mi u Montengro uvjek „vizionara“ tako kada se komunizam svugdje u svijetu ukidao nasi su primali nove clanove,kada neoliberalni sitem propada jer u sebi nosi to kao covjek smtr ,nasi ga podrzavaju jer oni ,satraju da je opravdao postojanje,iako kao drzava nikd nijesmo bili dio toga sitema.Majmun je odavno sasao sa drvata ;nasi poznavaoci sad krecu na drvo da dokazu evoluciju.Ipak se nesto pokrece u Montenegro,kad imamo ovakve mislioce nema zime ni usred zime1

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here