Насловна Политика Трамп: Изградићемо зид према Мексику

Трамп: Изградићемо зид према Мексику

0
ПОДИЈЕЛИ

Нови амерички предсједник Доналд Трамп казао је да од данас почиње велики дан за националну безбједност његове земље те да ће покренути кораке око плана изградње зида дуж америчко-мексичке границе, навели су званичници његове администрације, преноси агенција Бета.

Очекује се да ће нови предсједник САД-а разматрати тзв. градове-уточишта и преиспитати предлоге којим би се ограничио прилив миграната у САД. Трамп би требао да најави планове о смањењу финансирања градова који не хапсе или не притварају имигранте који живе илегално у САД, што би могло и да значи милиони долара мање за поједине градске управе. Он би данас требало да потпише прве указе, укључујући ту и мјере за почетак изградње зида, приликом посјете Министарства за унутрашњу безбједност.

Трамп је синоћ у Твитер поруци написао: „Велики дан за националну безбједност сјутра. Између осталог изградићемо зид!“

Трамп је у кампањи најавио да ће заоштрити америчку имиграциону политику, укључујући и јачање граничне безбједности и заустављање прилива миграната, као и да ће зауставити улазак држављана из земаља повезаних са тероризмом у Америку. Касније ове недјеље очекује се да ће Трамп најавити рестрикције за имиграцију из седам афричких и блискоисточних земаља, укључујући Сирију, Јемен и Ирак, преноси „Бета“.

САД се још од шездесетих година суочава нелегалним уласком миграната дуж широке границе са Мексиком, и сматра се да у овом трену у Америци живи око 12 милиона миграната без папира или боравишне дозволе.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here