Насловна Политика Трамп: Бивши директор ФБИ и замјеник министра правде покушали да ме смијене

Трамп: Бивши директор ФБИ и замјеник министра правде покушали да ме смијене

Како је Мекејб рекао у јучерашњем интервјуу, и он и други човјек министарства правде Род Розенштајн су у то вријеме били "веома забринути" по питању Трампа, за ког су сумњали да жели да угаси истрагу о наводним везама људи из његовог изборног штаба с Русијом

1
donald tramp
Доналд Трамп

Предсједник САД Доналд Трамп оцијенио је данас да су замјеник министра правде и некадашњи шеф ФБИ „по свему судећи планирали веома илегално дјело“ приликом разговора о уставним начинима да га уклоне с власти 2017.

Тај разговор, о ком су медији први пут извијестили у септембру, потврдио је Ендрју Мекејб, вршилац дужности директора ФБИ после смјене Џејмса Комија у мају 2017, наводе Вечерње новости.

Како је Мекејб рекао у јучерашњем интервјуу, и он и други човјек министарства правде Род Розенштајн су у то вријеме били „веома забринути“ по питању Трампа, за ког су сумњали да жели да угаси истрагу о наводним везама људи из његовог изборног штаба с Русијом.

У том контексту су њих двојица „разговарали о 25. амандману“ Устава САД који дозвољава потпредсједнику и већини владе да смијене предсједника ако докажу да је „неспособан“ да обавља дужности, навео је Мекејб.

Трамп је данас на то реаговао амбивалентно – доводећи у сумњу кредибилтет Мекејба, смијењеног у марту 2018. због „недостатка искрености“, а истовремено донекле потврђујући његове наводе.

„Вау, какве лажи вршиоца дужности директора ФБИ, одавно обешчашћеног Ендрјуа Мекејба. Отпуштен је због својих лажи и његова прича постаје све луђа. Он и Род Розенштајн су, рекло би се, планирали веома илегално дјело и ухваћени су“, навео је предсједник САД на Твитеру. Када је цио случај доспио у медије, Розенштајн је негирао да је желио да уклони Трампа а касније је навео да је могуће да се радило о лошој шали.

Розенштајн није коментарисао Мекејбове наводе из интервјуа да је Трамп у више наврата више вјеровао руском предсједнику Владимиру Путину него америчким обавјештајним службама.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here