Насловна Друштво Траје хаос око Сребренице

Траје хаос око Сребренице

0
ПОДИЈЕЛИ

Нешто мање од сат времена остало је до најављеног почетка седнице Савета безбедности УН на којој би требало да се расправља о британском предлогу резолуције о Сребреници, а кинеске дипломате и даље покушавају да усагласе ставове САД и Русије.

savet-bezbednosti2

За сада, нема информација о напретку преговора или новом предлогу резолуције, сазнаје РТС у дипломатским круговима у Њујорку.
Русија је раније данас чланицама Савета безбедности УН саопштила да планира да уложи вето на текст британске резолуције, након чега су сазване хитне консулатације.

Седница Савета безбедности Уједињених нација, на којој треба да буде размотрена резолуција nbso online casino reviews Велике Британије о Сребреници првобитно је заказана за 16 часова, затим је одложена за сат времена, а потом је дошло и до другог одлагања за 21 сат по средњоевропском времену.

Претходно је Кина, стална чланица Савета безбедности УН, предложила да се гласање у Савету безбедности УН о резолуцији о Сребреници одложи док се не постигне консензус свих чланица овог тела светске организације.

Према најновијим информацијама Седница Савета безбедности УН на којој треба да буде размотрен предлог британске резолуције о Сребреници одложена је за среду у 16 часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here