Насловна Друштво Тошковић: Социјално стање у Црној Гори је судбоносно питање

Тошковић: Социјално стање у Црној Гори је судбоносно питање

0
ПОДИЈЕЛИ

Свима је јасно да су предлагачи измјена и допуна Закона о раду дресиране хијене који сурово черече друштвена добра. Унија послодаваца заједно са ресорним министарствима припрема још већи привредни хаос у Црној Гори јер овакви закони могу да привуку само екплоататорске послодавце са сумњивим капиталом, а никако признате и напредне свјетске послодавце-компаније, сматра  предсједник општинског одбора Радничке партије Радован Тошковић.

radovan toskovic

Он је рекао да наведене институције ионако понижавајући статус црногорског радника хоће још више да обесмисле.

Преко тридесет хиљада незапослених и сталне пријетње да ће овај број да се повећа говори о злочиначким циљевима Уније послодаваца и ресорних министарстава Владе, јер нико од наведених институција неће да  се суочи са тешким материјалним проблемима наших радника. Владине институције крију поразне податке колико радничких породица живи као технолошки вишак са понижавајућих тридесет до деведесет евра мјесечно што добијају од Завода за запошљавање, крију и колико незапослених  у Црној Гори  је без икаквих мјесечних примања„, истакао је он.

Према његовим ријечима, Унија послодаваца упорно избјегава да аргументовано саопшти јавности колико се држави уплаћује новца на рачун пореза по основу протока роба и услуга, колико радника у Црној Гори код послодавца прима плате званично преко банке, колику суму послодавци мјесечно уплаћују за здравство и друге доприносе.

„Унија послодаваца са оваквом личном картом финансијских података које јавно не износи, показује да није државна институција већ пљачкашка и окупаторска јер су њихови радници постали најамници-робови. Овакво катастрофално социјално стање и правно насиље у Црној Гори је судбоносно питање са којим морају да се суоче запослени, средњошколци, студенти, сви незапослени морају да подигну глас протеста и отпора јер сви заједно имају тежак проблем животног опстанка„, закључио је Тошковић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here