Насловна Друштво Томановић: Пресуда Мирославу Мишковићу политички мотивисана

Томановић: Пресуда Мирославу Мишковићу политички мотивисана

0
ПОДИЈЕЛИ

Власник „Делтa холдинга“ Мирослав Мишковић осуђен је на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра.

Истом одлуком Мишковић је ослобођен од оптужби да је оштетио путарска предузећа, односно да је финансијским пословањем извлачио новац из њих.

Tо је првостепена пресуда на коју и Мишковић и Тужилаштво за организовани криминал имају право жалбе Апелационом суду у Београду.

Судија Маја Илић рекла је да је Судско веће одлуку донело једногласно.

Власник „Делте“ није присуствовао изрицању пресуде, на шта и није обавезан.

Томановић: Мишковић осуђен вољом политичким моћника, а не права

Адвокат Зденко Томановић истакао је данас, након што је његов клијент Мирослав Мишковић осуђен на пет година, да је реч о политички мотивисаној пресуди и да је посреди обећање „политичким елитама да ће овај процес имати такав епилог“.

„Суд је нашао изговор да политичке жеље преточи у правну форму, па га је осудио за то што је саветовао сина да утаји порез“, изјавио је Томановић, наглашавајући да за тако нешто нису постојали потребни докази, те је најавио жалбу на ту , како каже, политичку пресуду.

Иначе, Марко Мишковић је 25. фебруара осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу да његово предузеће „Мераинвест“ плати порез од око 320,3 милиона динара, али је као и отац ослобођен од оптужби за извлачење пара из путарских предузећа.

Мирославу Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Мишковићи су били су ухапшени у децембру 2012. године.

После вишемесечног боравка у притвору пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here