Насловна Политика Тома Фила: Албанци неће стати

Тома Фила: Албанци неће стати

0
ПОДИЈЕЛИ

Још кад је ухапшен Оливер Ивановић у Косовској Митровици, упозорио сам све угледне Србе у јужној покрајине да се пазе. Албански лидери и део међународне заједнице, очигледно да немају намеру да стану.

toma_620x0

Црвена Интерполова потерница за Момиром Стојановићем и још 16 Ђаковчана показује јасну и недвосмислену намеру да се заплаше сви Срби на Косову и Метохији. Да им се потпуно утера страх у кости.

Генерал Стојановић био је, попут генерала Диковића, сведок одбране на суђењима пред Хашким трибуналом. Тужиоци нису нашли ништа што би могло те људе да искомпромитује као сведоке, нити су успели да оспоре кредибилитет њихових исказа.

Стојановић је био безбедњак на КиМ, а не војник оперативац. Сви докази везани за рад безбедносних служби на Косову, за време ратних дејстава, потпуно су изведени пред Хашким трибуналом, и ту ништа није пронађено.

За разлику од рата у Босни и Херцеговини, где се судило безбедњацима, на Косову су подигнуте оптужнице искључиво против регуларне војске. Стојановић као безбедњак није припадао том ланцу командовања.

Није ни случајно што се све ово покреће у тренутку када је Приштина под великим притиском да оснује специјални суд за ратне злочине, који ће судити и њиховим ратним вођама.

Стављање Стојановића и Ђаковчана на Интерполову потерницу значи да они сада не смеју да напусте државу, јер би их одмах ухапсили. Али, држава Србија не би смела да их изручи непризнатом Косову, нити има обавезу да то чини.

Ни правну ни моралну.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here