Насловна Поглед Титови агенти доказали да је званична верзија Кенедијевог убиства лаж?

Титови агенти доказали да је званична верзија Кенедијевог убиства лаж?

1
ПОДИЈЕЛИ

kenediТитов дугогодишњи преводилац Иван Ивањи изјавио је да су годину дана после атентата на Џона Ф. Кенедија Титови агенти изнели теорију која побија званичну верзију убиства некадашњег америчког председника, наводи РТС.

Наиме, агенти су направили реконструкцију догађаја, па су покушали да са исте висине погоде сличну мету и схватили су да је то немогуће.

,,Када смо седели у источном Берлину, људи из Титове безбедности су ми испричали да су после атентата на Кенедија направили пробу како би испитали да ли су два метка могла да погоде Џона Кенедија, а један гувернера Тексаса Џона Конелија. Тако каже званична верзија“, каже Ивањи, и додаје да је константовано да би један метак можда мога случајно да погоди, али да се таква случајност деси са сва три метка, о томе нема ни говора.

Он доводи у питање њихову иницијативу да праве реконструкцију атентата и мисли да је разлог томе или тај што такве службе безбедности морају да испитају овакав догађај, или се једноставно ради о радозналости и испитивању да ли су Американци погрешили у истрази.

Јосип Броз Тито је заједно са својом супругом Јованком Броз боравио у Белој кући само четири недеље пре убиства у Даласу. Разне хронике су писале о томе да је Титу одговарала Кенедијева политика и да је развио посебан афинитет према њему.

Ово је био и период када се Југославија приближавала Сједињеним Америчким Државама.

Минут ћутања у знак сећања

У Даласу је минутом ћутања одата пошта 35. председнику САД Џону Кенедију, који је убијен на данашњи дан пре 50 година.

Минут ћутања одржан је у 12.30 по локалном времену (19.30 по централноевропском) на Плази Дили ((Деалеy Плаза), у време када је пре
пола века Кенеди убијен.

Осим тога, у знак сећања на Кенедија огласила су се црквена звона у Даласу, а на свим званичним зградама у САД заставе су биле на поља копља.

Кенеди, најмлађи председник у историји САД, убијен је у Даласу 22. новембра 1963. године, а према резултатима званичне истраге, убио га је 24-годишњи Ли Харви Освалд. Њега је два дана после убиства Кенедија убио власник ноћног клуба у Даласу Џек Руби, чиме су околности и мотиви атентата остали прекривени тајном.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here