Насловна Мозаик Титов мерцедес иде на „добош“, почетна цијена 3 милиона евра

Титов мерцедес иде на „добош“, почетна цијена 3 милиона евра

0
ПОДИЈЕЛИ

Један од најпознатијих аутомобила Јосипа Броза Тита „мерцедес са шесторо врата“ продаје се на аукцији а почетна цијена износи око 3 милиона евра.

Наиме, Мерцедес-Бенз Пуллман 600 Лаунделет, продаје се посредством аукцијске куће Том Хартлеј ЈНР. Примјерак који је предмет аукције продат је још 1989. године. Произведен је 1971. године, а у периоду послије Титове смрти до тренутка продаје коришћен је на Брионима за потребе превоза веома важних званица са пулског аеродрома до резиденције.

Можда су најупечатљивији мерцедеси 600, од којих су најатрактивнији били кабриолети, односно ландаулети, што је назив за моделе који су само дјелимично прекривени платненим кровом, пише Ауто магазин.

Како се наводи, у власништву СФРЈ била су два таква примјерка, од укупно 59 направљених. Куриозитет је то што спадају у веома ријетку групу од свега девет икада направљених ландаулета са шестора врата.

Како пише Ауто магазин, примјерак мерцедеса 600, са серијским бројем 001854, продат је иностраном купцу и од тада је промијенио неколико власника односно колекционара.

Покреће га бензинац запремине 6332 ццм, а до сада је укупно прешао 27.378 километара.

Детаље о аукцији можете да погледате на интернет страници аукцијске куће Том Хартлеј ЈНР.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here