Насловна Мозаик Тевес: Изгубио сам најбољег друга и живио окружен дрогом и смрћу

Тевес: Изгубио сам најбољег друга и живио окружен дрогом и смрћу

0
ПОДИЈЕЛИ

teves

У животу постоје два пута, а Карлос Тевез је један од оних који је, на раскрници, изабрао прави.

Дјетињство и одрастање у једном од најозлоглашенијих дјелова Буенос Ајреса могли су да га одведу у сигурну смрт, али су фудбал и жеља да се извуче из блата били јачи од изазова које су нудиле улице Фуерте Апачија.

„Живио сам у мјесту у коме су дрога и убиства били дио свакодневице. Тешко је ријечима описати шта се све догађало у мом крају, тешко је и замислити. То треба доживјети и преживјети. Срећом, успио сам да одолим свим искушењима, никад нисам пробао дрогу, никад нисам узео пиштољ у руке. Срећом, био сам довољно јак да могу да изаберем другачији начин живота“, испричао је Тевез, за званични сајт ФИФА.

Дарио Коронел био је Карлосов најбољи друг, вршњак. Одрасли су заједно, заједно су дијелили страст за фудбалом. Таленат, такође. Заправо, Дарио је био бољи. Између њих двојице, скаути Велеза изабрали су Коронела да се прикључи омладинском тиму.

Али, Дарио није издржао притисак окружења. Играо је фудбал, али и постао члан једне од банди из Фуерте Апачија. Ујутро је тренирао, поподне пљачкао и диловао дрогу, све док једног дана, окружен полицајцима и немоћан да побјегне, није сам себи одузео живот. Имао је само 17 година.

„Не могу да кажем да није имао среће, јер је и он имао могућност да изабере. Свако бира свој пут. Имао је све што је потребно да би био успјешан, али он је изабрао да се преда без борбе. Није покушао да се одупре. Мислим на њега често. То су успомене које не блиједе“, испричао је Тевез.

Иако је одавно ван те приче, Тевез признаје да му родни крај недостаје…

„Знам како је било, знам како је данас, али дјетињство је, ипак, нешто што се не заборавља. Срећом, моја екипа из кварта често ми долази у посјету. Замислите, екипу из Фуерте Апачија у Енглеској. То је спектакл, феноменална забава, приче које немају крај… То су забаве за памћење“, казао је Тевес.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here