Насловна Друштво Тешко је поверовати да су Србију блокирале ВБ и Хрватска

Тешко је поверовати да су Србију блокирале ВБ и Хрватска

1
ПОДИЈЕЛИ

Министар у техничкој Влади Србије Александар Вулин изјавио је да ЕУ треба да има пажњу Србије онолико колико Србија има пажњу ЕУ.

Вулин је, коментаришући одлуку ЕУ да не отвори преговарачка поглавља 23 и 24 о чланству са Србијом рекао да је то више питање односа Брисела према Београду, него става Велике Британије и Хрватске.

Јако је тешко поверовати да су Србију на европском путу блокирале Велика Британија која је ЕУ напустила и Хрватска, која само што је ушла у ЕУ. Мислим да је ово питање више политика Брисела и однос Брисела према Београду, а да нису у питању ове две земље„, рекао је Вулин новинарима.

Он сматра да Србија треба да настави у правцу достизања стандарда и циљева који су записани између осталог у Поглављима 23 и 24.

Вулин је истакао да је за нас добро да имамо добру и уређену земљу, владавину права, ефикасну полицију и тужилаштво, а то да ли ћемо бити чланови ЕУ, како је рекао, очигледно није нешто о чему ћемо ми одлучивати, или о чему ћемо сами одлучити.

„Мислим да је ово добар повод да можда размислимо о својој спољнополитичкој оријентацији и да можда и поново проценимо нашу политику према ЕУ. ЕУ треба да има пажњу Србије онолико колико Србија има пажњу ЕУ“, закључио је Вулин.

Министар спољних послова Ивица Дачић је рекао да је шокиран одлуком ЕУ да не отвори преговарачка поглавља 23 и 24 са Србијом, а да отворе нова поглавља са Турском и Црном Гором.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Preseravanje političara sa primjenom standarda EU( i neznam kakvim glupim poglavljima) koje smo već u SFRJ imali je stvarno više morbidno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here