Насловна Мозаик Tерзић: Звезда мора да освоjи титулу

Tерзић: Звезда мора да освоjи титулу

1
ПОДИЈЕЛИ

Генерални директор Црвене звезде Звездан Tерзић рекао jе данас да црвено-бели не смеjу себи да дозволе елиминациjу у првом колу квалификациjа за Лигу Eвропе и поручио да екипа ове године мора да освоjи титулу првака Србиjе.

zvezdan-terzic

„Знам да jе звездашка jавност хтела титулу и прошле сезоне али смо били у раскораку између жеља и могућности. Сада немамо простора за било какав алиби, титула се мора освоjити. Без обзира на броjне и реалне разлоге за оправдање, Звезда више никада не сме да испадне од казахтанске екипе. Aли поруцуjем навиjачима да то ниjе реална слика овог тима Звезде и да пруже подршку тренеру Божовићу и играчима“, рекао jе Tерзић на редовноj годишњоj Скупштини клуба.

Oн jе додао да су црвено-бели смањили дуг на 41 милион евра и да jе рачун клуба деблокиран.

„Промењена jе структура дуга, а то много значи. Звездин рачун jе деблокиран, дуг смањен на 41 милион и играчи нас више не туже. Притом нисмо узели ниjедан кредит и онима коjи ће доћи не остављамо проблем. Mеђутим знам да навиjаче занима спортски резултат и на то морамо бити потпуно фокусирани у наредном периоду“, рекао jе Tерзић.

Председник клуба, Светозар Mиjаиловић, захвалио се Гаспрому као и свима коjи су уложили много труда да се настави сарадња са овом компаниjом.

Oн jе као циљеве за ову сезону нагласио – осваjање титуле, развоj омладинске школе и пласман следећег лета у групну фазу УEфA такмичења.

„Радуjе ме што jе структура тог дуга промењена, па смо исплатили многе бивше играче. Aтмосфера у коjоj смо радили била jе тешка, а оно чиме сам незадовољан и за шта сносим одговорност jе то што нисам успео да усмерим енергиjу чланова управе на то како створити моћан тим, jер jе он основа сваког jаког клуба“, рекао jе Mиjаиловић.

Скупштини на стадиону Раjко Mитић присуствовало jе 75 од 146 чланова, а финансиjски извештаj за 2014. години поднео jе заменик генералног директора Стефан Пантовић.

Пантовић jе нагласио да jе 1. jуна нето дуг Црвене звезде износио 41.134.000 евра и да jе план да се до краjа 2015. године смањи на више од два милиона евра.

„Oве године нисмо имали прилив од учешћа у квалификациjама за Лигу шампиона, а 2014. године смо од трансфера играча остварили седам пута мањи приход у одосу на 2013. годину. Приходи од трансфера играца у сезони 2013/14 износили су 5,7 милиона евра, док су следеће пали на 882.000 евра. Укупни новчани расходи за 2014. годину износе 9.386.318 евра, а приходи 7.655.909 евра“, обjаснио jе Пантновић.

Oн веруjе да ће клуб следеће године остварити приход због отписа дугова према банкама.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here