Насловна Друштво Терористички напад на џамију у Канади (ВИДЕО)

Терористички напад на џамију у Канади (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Премијер канадске провинције Квебек Филип Кујар назвао је напад на џамију, и коме је погинуло најмање 6 особа, терористичким чином. У нападу на џамију је погинуло најмање шест особа, док је рањено осам, саопштила је локална полиција.

„Након овог напада обратио сам се националној скупштини Квебека са молбом да спусти заставу Квебека“, наводи се у саопштењу премијера провинције на Твитеру, јавио је Спутњик.

„Осуђујемо овај терористички напад на муслимане на месту богослужења“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту премијера Канаде Џастина Трудоа.

Раније су медији, позивајући се на шефа Исламског културног центра Квебека саопштили да је дошло до погибије пет особа за време пуцњаве у џамији канадског града Квебек. Агенција Ројтерс, позивајући се на очевице, јавила је да се у џамији, где је дошло до пуцњаве, налазило 40 људи. Према речима полицајца, двојица осумњичених су ухапшена.

Према подацима радио-станице „Радио Канаде“, непознате особе су биле у маскама и узвикивале „Алах Акбар“ док су пуцале у масу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here