Насловна Друштво Терористи под контролом и у Црној Гори

Терористи под контролом и у Црној Гори

0
ПОДИЈЕЛИ

Црногорска полиција писаће специјална обавјештења о кретању сумњивих страних терористичких бораца, која ће се путем сигурних комуникационих канала слати централи Интерпола у Лиону, пишу Дневне новине.

dejandjurovic

Разлог је формирање новог пројекта, који треба да подспјеши контролу кретања страних ратника са терористичким намјерама.

Шеф подгоричког Националног централног бироа Интерпола Дејан Ђуровић потврдио је Дневним новинама да Црна Гора учествује у специјалном пројекту праћења страних терористичких бораца и најавио да ће овај биро „спроводити активности и у овом сегменту, сходно потребама“.

Интерполова специјална истрага настала је на основу резолуције Но С/РЕС/2178 Савјета безбједности Уједињених нација, који је, како тврди Ђуровић, препознао напоре Интерпола у досадашњем бављењу пријетњом коју представљају страни терористички борци.

Он је објаснио да је, сходно наведеној резолуцији, међународна полицијска организација Интерпол интензивирала своје активности везане за стране борце у сљедећим правцима.

„Праћење кретања идентификованих бораца, унапређење аналитичких капацитета Интерпола у прикупљању информација о њима, организаторима и финансијерима њиховог транспорта и обука, интензивирање размјене информација и успостављање обавезе свим националним централним бироима да прикупљају и просљеђују Интерполу информације о овим лицима„, нагласио је шеф подгоричког бироа Интерпола.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here