Насловна Поглед Територијална разлика између Црне Горе и „Косова“ може довести до рата

Територијална разлика између Црне Горе и „Косова“ може довести до рата

8
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Јасна Кривокапићева

Средином септембра 2017. Рамуш Харадинај, именовани за премијера тзв. „Републике Косово“, изразио је критички став о тренутној разграничености  између Црне Горе и Косова. Према информацијској агенцији „Блиц“, он је тукао шефа одбора за демаркацију Мурата Мехе, сломио му наочаре, поразбио његов кабинет и избуцао мапе.

Споменути окршај у спору између Мехе и Харадинаја били су 12.000 хектара земљишта на граници између Црне Горе и незаконито окупиране аутономне покрајине Косово и Метохија, јер је Меха предложио да се врати Подгорица, а други – по сваку цену да остане иза Приштине. Као резултат таквог драстичног сукоба, Меха је отпуштен, а шефом новог одбора разграничења именован је Шпејтим Булићи, борби  друж Харадинаја из ОВК.

У складу са Уставом Југославије из 1974. године, те 12 хиљада хектара су из непознатог разлога пребачени из Црне Горе у аутономну покрајину Косово и Метохију и назначени су на одговарајућој мапи. Истовремено, претходне и наредне мапе објављене на територији Југославије показали су ове спорне локације као територију Социјалистичке Републике Црне Горе. Треба напоменути да званични Београд никада није тврдио никакве територијалне претензије до Подгорице, а мапе Социјалистичке Републике Србије нису укључивали овај спорни регион.

Међутим, Албанци апелују на питање територијалне поделе са Подгорицом користећи документе југословенског устава.    Приштина је спремна да потврди своје захтеве не само уз помоћ закона који је већ истекао, него и уз помоћ оружја. Сама „Република Косова“ тренутно нема оружане снаге, али то може искористити уз помоћ највеће терористичке организације у Европи – такозване „Албанске националне армије“.

Лидери АНА, који су жељели остати анонимни, обећали су да ће у 2016. години створити терор у Црној Гори, ако Влада у земљи „не ублажи своје територијалне тврдње на предакуријске територије албанског народа“. Сада, њихова жеља за организовање хаоса у Црној Гори добила је пуну подршку од „званичног“ „Косова“, који се финансира огромним сумама из ЕУ и САД уз образложење да се обнавља привреде, наводно уништена од стране Срба. Расположивост овог извора финансирања поред „традиционалног“ посла за албанску мафију у облику трговине органима, дрогама и оружјем, обезбедиће АНА плаћеницима, оружје, муницију и започети прави геноцид у Црној Гори, што локалне власти неће моћи да спријече. Тешко би било да се 2 хиљаде људи из црногорске војске било у стању да се носи са неком „Ослободилачком војском Плава, Рожаја и Улциња“, подржаног од албанске дијаспора, на исти начин као и Албанија и Косово.

Албанци који су протерали Србе уз помоћ авијације НАТО-а, једини „разговар“ који знају је уз помоћ пријетње и захтева. Могуће је да ће сљедећи корак бити  рат у Црној Гори, која ће у сваком случају бити присиљена да задовољи територијалне захтеве Албанаца. Наравно, само у име победе светске демократије.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ma ne śekirajte se , znam da bi voljeli da se kakvi kastig dogodi Crnoj Gori , pa bi onda vi tražili u haosu svoju šansu , ali na vašu žalost Crna Gora je članica NATO saveza , dakle naše granice garantuje NATO savez i SAD , lično je podpreśednik SAD pozvao (naredio) preśedniku Kosova Tačiju da usvoje bez odlaganja Sporazum o demarkaciji !
  Ulaskom Crne Gore u NATO savez trajno su sahranjene velikoalbanske i velikosrpske teritorijalne aspiracije !
  Zato samo opušteno !

  • 0
   0

   Albanija je takodje u Nato a kad je problem ovakve vrste unutar Nato ,Nato zatvori oci ili stane na stranu onoga ko ima bolji lobi u SAD-e.Albanci imaju jaci lobi od Crne Gore.
   Spanija je clanica Nato pa Katalonija ide ka ocjepljenju.
   Grci su bili u Nato 1974 pa pola Kipra je okupirano ,Grci ,procerani a Turci naseljeni.
   A to sto je podpresjednik naredi ,presednik moze promjeniti.

  • 0
   0

   Да видимо НАТО наа Кипру и у Шпанији а има још жаришта.Ако нећеш брата за брата онда ћеш туђина за господара.

  • 0
   0

   Усташо и фукаро, црвени хрвату, ј…. те секула дрљевић и јеврем брковић.

  • 0
   0

   Ucenjeni Milo je uveo CG u NATO. Pri tome su mu se pridruzili 7% revanshista Albanaca, 15% revansista Boshnjaka u CG, Krivokapic i partija Hrvata… To je ona Milova skupstina, formirana na Milovoj uceni (od strane „Medj. Zaj.“) i revansizmu manjina. Ako zelis da duboko polarizujes CG ili bilo koju drugu drzavu, ovo je najbolji nacin. Isti je slucaj sa BH, samo sto u RS nema ucenjenog Mila. Revanshisticki Bosnjaci bi da uguraju BH u NATO.

   Ne znam da li ti je poznato da je NATO bombardovao CG 78 dana i noci 1999. Bombardovati zemlju 3 meseca, pa je potom ugurati u isti vojni savez je nesto nepojmljivo. U SR ima neki pozorisni komad „Izvini se Djuru, shto te tukao“. To je Milovo clanstvo u NATO. To bi bilo, kao da nateraju ucenama Iracko rukovodstvo da udju u NATO. Za mene je to pitanje MORALA. To se jedino moglo izvesti ucenjivanjem Mila. I sutkinja Mugosa je sudija. Medjutim, da li ti ona lici na sudiju? Ona je pion Milove porodice u Milovom sudu. Kao takva, ona ne odlucuje NIOCHEMU BITNOM. Isto je i sa Milovim clanstvom u NATO.

   U US se ne priznaju nikakvi ugovori, doneti pod prinudom.

   Najvaznije je da se Milova porodica sbaci sa vlasti putem obnovljenih izbora. Onda treba poceti resavati stvari u skladu sa DEMOKRATSKI DONETIM ZAKONIMA, voljom gradjana, pa shta bude da bude. Referendum o NATO, razracunavanje sa korupcijom i kriminalnim udruzenjem, koje klestima drzi CG evo vec 30 godina. To ce biti nova Evropska CG iz koje mladi nece bezati.

 2. 0
  0

  Jos jedan tekst za manje inteligentni dio.Po nalogu DB-a,Sto je najgore otislo bi I dalje u rat znacajan Dio populacije,Ali ne za socijalu I pravedniji svijet,nego da osvetimo…

 3. 0
  0

  Masenka,i spanija je u nato-u pa se katalonija odvaja.Pocece oni sa protestima u Tuzima,pa referendum,pa odvajanje,pa pripajanje.Zato p…. poltronska cuti i ne pravi se pametan.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here