Насловна Политика Тереза Меј брани НАТО од Американаца

Тереза Меј брани НАТО од Американаца

0
ПОДИЈЕЛИ

Британска премијерка Терза Меј у обраћању америчким републиканским конгресменима стала је у одбрану међународних организација, као што је НАТО.

– Неке од ових организација треба реформисати и обновити да би биле битне за наше потребе. Треба да будемо поносни на улогу коју су имале наше двије нације у стварању ових организација и доношењу мира и просперитета милијардама људи – рекла је она на републиканском скупу у Филаделфији.

Она је додала да амерички савезници морају одиграти своју улогу у глобалној безбједности, што је реаговање на ранија Трампова упозорења савезницима из НАТО.

– Суверене земље не могу пренијети своју безбједност и просперитет на Америку. И не треба да подривају савезе који нас чине снажним тиме што неће наступити и одиграти своју улогу – рекла је британска премијерка.

Опрезно са Русијом

Она је, такође, поручила конгресменима да треба да се ангажују са Русијом, али да буду опрезни.

– Што се тиче Русије, мудро је се осврнути на пример предсједника Роналда Реган, који се водио геслом ‘вјеруј, али провјери’ у односима са тадашњим предсједником Русије Михаилом Горбачовим – рекла је британска премијерка.

Према њеном мишљењу, у односима са садашњим руским предсједником Владимиром Путином треба се водити геслом „ангажуј се, али буди опрезан“.

Тереза Меј је прва страна званичница која се састала са новим америчким предсједником Доналдом Трампом откад је он 20. јануара положио заклетву.

(Извор: Танјуг, Правда)

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here