Насловна Политика Тексашани: Војска САД ће нас окупирати

Тексашани: Војска САД ће нас окупирати

0
ПОДИЈЕЛИ

У САД почела је војна вежба „Кормило од жада 15“ због које су уплашени Тексашани оформили милицију како би спречили увођење неке врсте ванредног стања.sad armija

У наредних осам недеља, од данас до 15. септембра одржаће се војна вежба америчке војске ’’Кормило од жада 15’’ у којој ће се наводно симулирати борбе против Исламске државе или чак руских снага у Украјни. Међутим, Тексашани не верују у званичне објаве.

Амерички медији извештавају да вежба обухвата седам савезних држава (Тексас, Аризона, Нови Мексико, Јута, Колорадо, Невада и Калифорнија) и да ће бити укључено 1.200 војника, пише ’’Раша тудеј’’.

Грађани Тексаса нису задовољни овом војном вежбом. Они сматрају да ће ово бити окупација Тексаса и да је оваква акција претња за грађанске слободе сваког Американца.

Бивши маринац Пит Лантери је формирао ’’Против-Жад кормило’’, волонтерску групу која ц́е пратити војнике како делују у Тексасу, заједно са сличним организацијама које ничу у другим савезним државама и учествују у овим ратним играма.

„Ако наш члан види два хамвија пуна војника како се пролазе кроз град, ми ћео их пратити и преко радио предајника обавештавати о њиховом кретању“, рекао је Лантери.

„Очигледно је да у војној бази могу да раде шта год хоц́е. Али, ако они хоће да тренирају на јавном земљишту имамо право као амерички грађани да пратимо шта раде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here