Насловна Друштво Тасманијски тигар није истребљен

Тасманијски тигар није истребљен

0
ПОДИЈЕЛИ

tasmaniski tigar

Британски природњаци тврде да имају доказе да необични сисар, за кога се веровало да је нестао пре 80 година, и данас постоји.

Готово 80 година веровали смо да је тасманијски тигар нестао са планете, али сада група британских природњака тврди да је ова ретка звер – жива и здрава.

Истина, многи ове тврдње не узимају здраво за готово, с обзиром на то да долазе од највеће светске групе која се бави криптозоологијом – псеудонауком која трага за наводно изумрлим или науци непознатим животињама.

Како било, тим истраживача тренутно се налази у Тасманији где трага за доказима да тасманијски тигар није нестао са смрћу последњег примерка чуваног у заробљеништву у зоолошком врту Хобарт 1936. године. Пронађени су и остаци животињског измета који ће бити подвргнути ДНК анализи да би се доказало да припадају овој необичној животињи.

  • Област је јако удаљена, у њој има пуно врста грабљивица и имамо много поузданих сведока – тврди Ричард Фриман, вођа ове авантуре. – Људи који тврде да су их видели немају никакву корист од тога. Верујем да ћемо пронађи популацију од тристотинак примерака тасманијског тигра.

Фриман каже да је разговарао са шумарима који су видели животињу на дневном светлу и препознали је на основу упадљивог пругастог задњег дела тела, дугачког чврстог репа и чудног начина кретања.
ХАЈКА

ТАСМАНИЈСКИ тигар је био мета беспризорног лова еропских досељеника. Хватали су их, пуцали на њих, јер су страховали да ће нападати њихова стада оваца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here