Насловна Мозаик Тањевић: Пола Србије – Црногорци!

Тањевић: Пола Србије – Црногорци!

5
ПОДИЈЕЛИ

Kошаркашке репрезентације Србије, Црнe Горе и Грчке учествоваће од петка до недјеље на традиционалном турниру ‘Трофеј Београда’, у склопу припрема за Европско првенство, које ће се одржати у Турској крајем мјесеца.

Првог дана Трофеја Београда, 11. августа од 21.00, састаће се селекције Црне Горе и Грчке, док ће наредног дана у исто вријеме играти Србија и Грчка. У недјељу, 13. августа, од 21.00 састаће се Србија и Црна Гора.

Поводом овог кошаркашког спектакла, данас је у Београду одржана конференција за штампу, на којој су интересантан наступ имали селектори Србије и Црне Горе, Александар Ђорђевић и Богдан Тањевић, некадашњи ученик и учитељ из млађих селекција бивше СФРЈ. „Репрезентација Црне Горе је почашћена што игра са кошаркашким велесилама. Прави орах да се види да ли имамо чврсте зубе, добро смо се припремили. Очекујем да се ухватимо за врат са свима, амбициозни смо, имамо млад тим“, поручио је Богдан Тањевић, селектор Црне Горе.

У сали је био присутан и селектор Србије Александар Ђорђевић, који је претходно напоменуо, како у Србији нема ”странаца”, – као што је случај са другим селкцијама. На то је Тањевић одговорио:

„Пола Србије Црногорци, а он (Сале) се жали на мог једног малог Американца. Присталица сам тога. Играч као Рајс може да нам дигне квалитет. Овај од прошле године није командовао, него дизао екипу. Овај сад ће командовати“.

Како је нагласио, не може да разуме одлуку ФИБА да не дозволи да репрезентације пријаве по 14 играча за велике турнире. „Девет година траје моја борба са ФИБА и тим захтевом, покушавам да их приволим. Када имамо ситуација као сада да су два играча из Србије тренутно повређена не видим никакав разлог зашто се не би променило правило. Ево Недовић и Симоновић да су се повредили почетком септембра. Шта би Србија? Играла са девет играча. Не може тим да се комбинује”. -, закључио је Тањевић, додавши и да је ситуација таква да се приватник из Евролиге шали са свима.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Истина, ретко ћеш наићи на човека Србији да није пореклом из Црне Горе. Међутим и то је фама јер је још већи део Црногораца пореклом из других српских земаља.Опевани Мандушић Вук је рецимо из Тетова пореклом а Његуши су из Зенице итд. Ја у својој фамилији и са једне и са друге стране имам рођаке који су се пре 150 год одселили са Косова у ЦГ, тачније на Жабљак и у Колашин, иронија је да поједини до њих сада сигурно мрзе Србе и осећају се као монтенегрини.

  • 0
   0

   Па наравно, идентитет се, споради племенског витализма, у кризним временима, најбоље чувао у брдским крајевима. У Црној Гори су породице имале по десеторо деце и јарку жељу да „освете Косово“. Чим је дошао вакат, ето их у обнову Српства и натраг у равнице и поред река. Природна ствар, тако је и у другим народима.

 2. 0
  0

  Бјелица и Јокић, који највероватније изостају, пореклом су Црногорци. Ја не могу да се сетим још једног. Недовић је из Нове Вароши, можда он?:) И какви су ми они странци, па Пековић као „странац“ играо за Црну Гору, а нико га у то није убрајао. Свашта с тебе, Бошо.

 3. 0
  0

  И још да додам, Србији и Литванији стварно служи на част то што играју без странаца и због тога су две најкошаркашкије нације у Европи. Остали могу да причају шта ‘оће, чак и кад су стручни као Боша.

 4. 0
  0

  Jokići su iz Sivca,Bačvani,daljim porijeklom iz Velike,iz Vasojevića.Nikolin otac mi je to,lično,pričao.Bjelica je Hercegovac,iz okoline Trebinja porijeklom,otac rođen u Bačkoj.Od pozvanih,samo Bogdanović je iz Plužina.Kalinić je iz Subotice,porijeklm Dalmatinac,Teodosić Valjevac,Raduljica iz Bosne.Tanjević otanjio sa pameću,najprije će biti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here