Насловна Политика Талачка криза, убијене две особе

Талачка криза, убијене две особе

0
ПОДИЈЕЛИ

Наоружани мушкарац, који је осумњичен за убиство полицајке у Паризу, данас је узео најмање петоро талаца, јавља АФП. Двоје је убијено.

pariz kriza

Још се не зна да ли су у питању таоци или је међу мртвима и нападач.

Нападач је упао у бакалницу са кошер производима и узео пет особа за таоце, јавио је АФП, а како извештавају француски медији једна особа је рањена.

Фигаро наводи да је нападач био наоружан и да је претио, а убрзо су на лице места стигли француска полиција и војска. Извор из полиције рекао је за овај лист да осумњичени има две аутоматске пушке код себе. „Веома је опасан“, навео је извор који је додао да се официрима који су га опколили обратио са: „Ви добро знате ко сам ја“.

Полиција претпоставља да се ради о осумњиченом за убиство полицајке у Монружу, чији идентитет су полицајци данас, како је саопштено, утврдили.

Председник Француске Франсоа Оланд наредио је министру унутрашњих послова да се моментално упути у тај део Париза.

Функционер Странке левице Ракел Гаридо навео је на Твитеру, да се у кварту Порт де Винсен на североистоку града пуца, и да полиција евакуише грађане.

У више наврата француске власти су истицале да убиство полицајке у Монружу нема везе са терористичким нападом на Шарли ебдо. Међутим, Ројтерс је данас пренео нова сазнања полиције. Наиме, полицијски извор агенције је навео да се испоставило да је осумњичени за убиство полицајке припадао истој џихадистичкој групи као и два нападача на магазин. Сва тројица припадали су моћној џихадистичкој ћелији која је слала младе Французе у рат у Ираку, да се боре против америчких снага.

У исто време, један градић северно од Париза, на 35 километара удаљен од главног града, од јутрос је практично окупиран. У месту Демартен одвија се права драма, јер је полиција опколила двојицу мушкараца који су извршили напад на магазин Шарли ебдо. Преговори са нападачима су у току, сумња се да држе таоца…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here