Насловна Насловна Тако је говорио Крушо: Нећемо са похлепним ДПС јер су срозали морал,...

Тако је говорио Крушо: Нећемо са похлепним ДПС јер су срозали морал, купују гласове…

13
ПОДИЈЕЛИ

Носилац листе ”Избора” на изборима у Херцег Новом Душан Радовић Крушо потврдио је за ”Дан” да је коалиција те политичке групације и ДПС-а извјесна, те да ће у у предстојећим разговорима регулисати питања попут подјеле функција и државних гаранција за тај град. Из опозиције је јуче оцијењено да је ”Избор” преварио бираче и да је гласове опозиционара практично предао режиму премијера Мила Ђукановића.

Овакву трвдњу поткрепљују и врло експлицитни наступи херцегновског бизнисмена у предизборној кампањи у којој је децидно одбијао било какву могућност сарадње са ДПС-ом јер су, према тадашњим његовим ријечима: ”срозали морални праг Црне Горе”, те да ”купују гласове, личне карте…” 

Dusan Radovic Kruso - Izbor Herceg Novi

Међутим, супротно својим предизборним порукама, Душан Радовић Крушо саопштио је јуче да је ДПС прихватио услове које је поставио ”Избор”, а у наредних седам дана биће уговорена подјела функција предсједника општине и челника СО. Он је рекао да ће то бити функције које су политичке, док ће остале функције у Општини бити професионалне.

 • Са ДПС-ом нијесмо постигли споразум о кадровским рјешењима, али смо на путу да и то завршимо. Ово је прије свега програмска коалиција. Ријеч је програму ”Избора”, који је апсолутно прихватљив за ДПС и они су прихватили свих шест наших услова. Имамо услов око кадровских рјешења, али сада не бих о томе, јер и то ћемо ријештити брзо казао је Радовић и додао да жели да се и остали субјекти укључе у ову програмску коалицију.

Он је рекао да за неколико година види Херцег Нови као Азурну обалу, а за неколико мјесеци као град који биљежи напредак и има будућност. Радовић је истакао да је његов приоритет заустављање продаје института у Игалу, као и проналажење партнера за ”Вектра Боку”, а потом рад на инфраструктури града.

Из опозиције је јуче саопштено да је Душан Радовић Крушо обмануо опозиционе бираче јер је њихове гласове предао ДПС-у, иако је у кампањи и по затварању биралишта говорио да неће у савез с Ђукановићевом партијом.

Функционер СНП-а Обрад Гојковић рекао је да локално руководство те странке и њени коалициони партнери у Херцег Новом нијесу учествовали у преговорима о формирању власти.

 • Јасно смо поручили да нећемо у савез с ДПС-ом. Нити смо у коалицији с ДПС-ом, нити ћемо им дати подршку за њихове пројекте и кадровска рјешења. Ми политику доживљавамо озбиљно и часно се њоме бавимо. Испоштовали смо оно што смо рекли у предизборној кампањи – казао је Гојковић.

Не можемо са оним којима је све дозвољено у политици

Да је у својим предизборним наступима Крушпо јасно указивао опозиционим бирачима да не постоји шанса његове коалиције са ДПС-ом, свједочи и његов наступ од 8.12.2014, у ком је ”одагнао све дилеме са ким ће ИЗБОР у постизборну коалицију”, односно зашто је ДПС потпуно неприхватљив:

ДПС је девастирао Херцег Нови њиховом радим и похлепом њихових тајкуна. Они су срозали морални праг Црне Горе. Они су увели праксу да је све дозвољено у политици. Они практикују да купују гласове, личне карте и људе. Њима се не може вјеровати„. 

Подсјећамо да је Крушо у токи изборне кампање нарочито истицао чињеницу да је носилац ордена ”Светог Саве”, те да је тим маркетингом успио да привуче, испоставља се, наивне српске бираче у Херцег Новом како би ДПС-у обезбиједио оно што нису могли самостално претходних година.

13 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Dolazi li Krušo, nosilac ordena S. Save I reda, na protest zbog dolaska zločinca Tačija, kojeg je pozvao njegov koalicioni partner? Neka dodje tim brodom…

  • 0
   0

   dragi prijatelju ja odslusah ovaj snimak na ovom linku sto si postavio…mozda bi i ti trebao ponovo da preslusas makar od 1h4min do 1h7min!!!!!!

  • 0
   0

   Preslušaj ti to lijepo Iv. Kome nije jasno neka pogleda link od : 1:04:58. Sam sebe čovjek pokopa. Kaze kasnije da ako ne dobije većinu da će ih pustiti da se dogovore a ako se ne dogovore da će u nove izbore. Joj kako smo glupi ispali, čovjek nas izda ko na jedan

 1. 0
  0

  Siktajte koliko hoćete, ako ispuni i pola programa Novi će napokon krenuti naprijed, a to je jedino važno za građane Novog !!!! Vi ste bili spremni da sa fašistima SDP pravite vlast u Podgorici, a sad lajete što neko pokušava da spasi svoj grad !

 2. 0
  0

  е како ми је мило због ових што су причали неће избор сигурно са дпс-ом, тамо су све сами СРБИ. А што се тиче обећања ја не могу да вјерујем да то код неких људи пије воду. Што сад ће дпс да се ангажује и направи Херцег Нови. Да су хтјели могли су и до сад нешто направит. Једино што ми је мило је то да ће на свим мјестима у општини бит постављени професионалци. Значи Слободан Радовић крушо ће бит шофер председнику општине !!!

 3. 0
  0

  Kruso Dusko je projekat Djurov (Marica) i Svetov od marta 2013 i ovo je swamo epilog. Sto se pravite neznaveni kada sve znate. Se je ispalo super!

 4. 0
  0

  Овдје је главни кривац СНП. Имали су власт у рукама и нијесу умјели да је задрже. Сад нека кукају, није ми их жао! Небили се свађати и цијепати, појединци су узели новац од ДПС-а, сад нека им се спрдају Крушо и дружина!

 5. 0
  0

  „Превари ме једном, убио те Бог. Превари ме двапут, убио нас Бог. Превари ме трипут, убио ме Бог“!!!Ко је досад ДПСДП-у бранио да развија Нови. Да није опозиција крива за Мељине, Вектра Боку, Бродоградилиште….Злочинац се враћа на мјесто злочина. А народу који је гласао Избор остаје да блеји. То је њихов избор.

 6. 0
  0

  Ja mislim da se ovaj kruso dogovorio sa dps da povuku priznanje kosova i da vrate srpski jezik u skole bravo kruso .Evo sad mediji javise da ce kruso i ovci iz dps zajedno na proteste protiv dolaska tacija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here