Насловна Политика Тајни документи ИД позивају на „крај света“

Тајни документи ИД позивају на „крај света“

1
ПОДИЈЕЛИ

Амерички институт за медије објавио је документ пронађен у Пакистану, за који се верује да припада талибанима, а у којем се позива на “крај света“.ID 2..

Документ садржи детаљно планирање завера против америчких дипломата, пакистанских званичника и америчких војника у току повлачења трупа из Авганистана,преноси „Спутњик“.

Те документе је превео стручњак са Харварда Мустафа Самдани, а оригинал је написан на урду језику.

Због јединственог начина на који су описани лидери, званичници верују да докумет припада Исламској држави.

Откривени су планови терористичке групе Такфири “да доведу до краја света“ уједињујући авганистанске и пакистанске џихадисте и да ће започети рат у Индији.

“У документима се наводи да треба доћи до уједињења пакистанских и авганистанских талибана у јединствену терористичку армију. Такође се помињу припреме за напад на Индију који би означио финалну борбу са САД и савезницима“, наводи се у саопштењу Института.

У документу се такође позивају чланови Ал Каиде да се придруже екстремистима и да заједничким снагама “чине терор широм света“.

“Прихватите чињеницу да ће калифат преживети и напредовати све док не преузме читав свет. То је горка истина, прогутајте је“, наводи се у докумету.

Документ је прво простудирао бивши генерал Мајкл Флин којига је описао као “црвену заставу“ и представља “намере и циљеве Исламске државе“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here