Насловна Политика Тајне службе откриле план за атентат на Трампа

Тајне службе откриле план за атентат на Трампа

0
ПОДИЈЕЛИ

На дарк-вебу откривен је сајт који покушава да прикупи новац и скупи савјете у циљу наводног убиства новоизабраног предсједника САД-а Доналда Трампа и потпредсједника Мајка Пенса.

Сајт који је постављен прошле недјеље, позива на помоћ за финансирање и покушај атентата уз фотографију на којој је Трамп на нишану. Сајтовима који се користе на дарк вебу може се приступити само помоћу специфичних браузера који маскирају ИП адресе.

“Као што је свима добро познато, посљедице доласка Доналда Трамп и Мајка Пенса као лидера слободног свијета су веома опасне”, пише на сајту и додаје се да ће “политичке, еколошке и друштвене посљедице промијенити САД на најгоре.”

На сајту се указује на “пораст бијелих супремацистичких покрета као што је ККК и неонацисти, а идеју атентата објашњава тим да се “покушај елиминације Американаца других поријекла не може толерисати”.

Аутори сајта тврде да су дио “познате организације која је увијек бранила и штитила права свих народа против покварених влада и режима користећи различите сајбер нападе.” Наводи се и да је “сад потребно много више од сајбер напада да бисмо се заштитили од грађанског рата или још једног свјетског рата”.

Сајт тражи анонимне донације од оних који “желе да виде да успјех плана” и зове оне са “стручношћу, интелигенцијом или контакатима који се сматрају релевантнима” да ступе у контакт.

Биткоин фонд повезан са сајтом је примио од марта 88.000 долара, али пошто је спорна страница у функцији само недјељу дана, сматра се да је сакупила само 119 долара донација за конкретан атентат, преноси ОЦД.

“Интернешнел бизнис тајмс” пренио је да се појавио хакер који тврди да зна ко стоји иза сајта и да је се ради о канадском држављанину.

“Планирао сам да пошаљем мејл службама САД- а у вези њега, али оне то већ знају”, рекао је хакер.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here