Насловна Мозаик Тајне Џорџа Мајкла које бацају другачије свјетло на његову каријеру

Тајне Џорџа Мајкла које бацају другачије свјетло на његову каријеру

1
ПОДИЈЕЛИ

Након смрти пјевача Џорџа Мајкла јавило се много људи и организација који су открили како им је он поклањао новац – укључујући 15.000 фунти жени коју је видио на ТВ и напојницу од 5.000 фунти шанкерки са студентским дугом.

ТВ водитељ Ричард Осман открио је да је Мајкл помогао жени која се појавила у квизу “Deal or no a Deal” јер је скупљала новац за вантјелесну оплодњу.

“Жена из квиза нам је рекла да јој треба 15.000 футни за оплодњу. Мајкл нас је назвао и сјутрадан јој је тајно поклонио новац”, твитовао је Осман.

Једна новинарка је такође на Твитеру објавила да је поп пјевач дао некој шанкерки напојницу од 5.000 фунти када је сазнао да стажира као медицинска сестра и да има студентски кредит.

Музичар је поклањао и тантијеме од неких својих највећих синглова организацијама Childline, The Terrence Higgins Trust и Macmillan Cancer Support.

“Од када је његов партнер Анселмо Фелепа преминуо од ХИВ-а, Мајкл је много година помагао Тrust Тerensa Higinsa”, рекла је Џејн Барон из ове организације.

“Џорџ је уплаћивао новац а поклонио нам је и тантијеме од сингла “Don’t Let the Sun Go Down” да би нам помогао да издржавамо људе заражене ХИВ-ом. Његове донације допринеле су визији свијета у којем људи са ХИВ-ом живе срећним животом без предрасуда и дискриминације”, додала је Баронова.

Дејм Естер Ранцен, оснивач организације за злостављану дјецу, дјецу са менталним болестима и дјецу зависнике, открила је да им је Мајкл поклонио тантијеме од сингла “Jesus to A Child”.

“Он је годинама био један од најдарежљивијих филантропа, али је био одлучан да то не буде откривено у јавности. Нико ван организације не зна колико је Мајкл новца дао за најрањивију дјецу, али ја вам могу рећи да се ради о милионима фунти”, открила је Дејм Ранцен.

Џорџова мајка Лесли преминула је 1996. од рака – у то вријеме он ју је описао као жену велике самилости која је осјећала “исто што и ја: да живимо у свијету у којем самилост полако нестаје”.

Скоро десет година након њене смрти Мајкл је организовао специјалан бесплатан концерт за организције попут Мацмиллан Цанцер Суппорт и за медицинске сестре Националне здравствене службе у Енглеској у знак захвалности болничаркама које су бринуле о његовој мајци.

Мајкл је тантијеме од “Last Christmas/Everything She Wants“ уплаћивао једној организацији за борбу против глади из Етиопије.

Клавир на којем је Џон Ленон компоновао “Imagine” Мајкл је откупио од једног приватног колекционара 2000. године за 1,45 милиона фунти. Потом га је поклонио Музеју Битлса у Ливерпулу како би заувијек остао у Леноновом родном граду.

Обожаваоци су у чуду како је успио да све ове гестове дарежљивости задржи у тајности. Неки су доведени до суза, док други истичу како то само показује какав је велики човјек Џорџ Мајкл био.

Неки процјењују да је и добар дио свог богатства од сто милиона фунти тестаментом оставио добротворним организацијама.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here