Насловна Политика Тадић: Вука Јеремића покушавају да дискредитују причама о погибији гардиста

Тадић: Вука Јеремића покушавају да дискредитују причама о погибији гардиста

1
ПОДИЈЕЛИ

Бивши предсједник Србије Борис Тадић огласио се поводом тврдњи да је његов бивши савјетник Вук Јеремић знао прије војних званичника да је у касарни на Топчидеру дошло до погибије двојице гардиста, преносе „Новости“.

„Први пут чујем за тако нешто и уверен сам да то није истина. Те приче се пласирају у сврху дискредитације појединаца у предизборној кампањи,“ рекао је Тадић.

„Новости“ наводе да је адвокат породице гардиста Олгица Батић рекла је да је прошле године предат предлог за саслушање Јеремића. Она је казала да је бивши начелник Генералштаба Војске Србије Бранко Крга својевремено рекао да му је нејасно како то да га је о погибији гардиста први обавестио Јеремић.

gardisti

Подсјетимо, прије више од 12 година српски војници Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић, припадници Гардијске бригаде, пронађени су мртви након пуцњаве у кругу тајног војног објекта „Караш“ у Београду. Они су погинули 5. октобра 2004. године док су били на стражи. Јуче је саопштено да је нова 3Д техника форензичке анализе показала је да су гардисти, који су пронађени мртви у кругу војног објекта у Београду, ипак убијени.

Шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије Александар Мартиновић поставио је питање какве информације о погибији гардиста има Јеремић и да исто питање треба поставити бившем министру одбране и касније предсједнику Србије Борису Тадићу и Драгану Шутановцу, који је у то време био замјеник председника Одбора за безбедност.

„Мартиновић као и његове остале колеге из СНС употребљавају један трагичан догађај у политичке сврхе како би у негативан контекст ставили садашњу опозицију,“ оцијенио је Шутановац.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here