Насловна Политика Тадић добио „виртуелни“ посао у Теленору

Тадић добио „виртуелни“ посао у Теленору

0
ПОДИЈЕЛИ

Boris-Tadic

Бивши председник Србије Борис Тадић запослио се у норвешкој телекомуникационој компанији Теленор као саветник за регион и Европу, пише Блиц.

Тадићев ангажман у Теленору нема везе са српским делом Теленора и Тадић неће имати канцеларију у Београду, а он тврди да му није ни потребна, јер је, како је објаснио, реч о „виртуелном послу“.

„Телекомуникације су виртуелна ствар, па је и канцеларија виртуелна ствар“, рекао је Тадић.

Тадић је навео да његово запослење у Теленору нема никакве везе с одустајањем од политике и да и иначе учествује у многим саветодавним институцијама у свету.

„За мене је овде изазов сектор телекомуникација и енергетике, као и да разумем функционисање једне од највећих компанија у свету. То је непресушни извор знања који могу да применим у политици јер се бавим истраживањем веза телекомуникација и нових технологија и политике“, рекао је Тадић.

Додао је да је „само једна добра околност“ то што запослењем у Теленору постаје финансијски независан.

Тадић, који је и почасни председник ДС, одбио је да одговори да ли ће се активније укључити у политику и у ДС, рекавши да је његов агнажман у Теленору добар за Србију и да би било добро и када би и други политичари имали тако снажне контакте с великим мултинационалним компанијама.

Блиц је навео да је договору Теленора с Тадићем „кумовао“ бивши норвешки премијер и један од лидера Социјалистичке интернационале Јенс Столтенберг, али су то негирали Тадић и директор европских операција Теленора Чел Мортен Јонсен.

Јонсен је Блицу рекао да ће Теленор основати саветнички панер за Европу и да је за почетак позвао три особе с различитим биографијама и међународним искуством.

„Саветнички панел неће доносити никакве одлуке. Они ће радити са генералним директором Теленор групе и са мном да бисмо уочили различите трендове, разменили мишљења и видели шта бисмо могли да радимо. Панел нема никакве везе са компанијом у Србији“, рекао је Јонсен.

Јонсен је навео да није одлучено колико ће трајати аранжман са Тадићем и да све зависи од саветодавног панела и успеха тог пројекта.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here