Насловна Политика Тачи: Не желим да се уплићем у надлежности Централне изборне комисије

Тачи: Не желим да се уплићем у надлежности Централне изборне комисије

0
ПОДИЈЕЛИ

taci-erdogan

Шиптарски премијер у Приштини Хашим Тачи изјавио је данас да је Косово по први пут организовало фер и демократске изборе и на северу и да су изабрани легитимни српски представници у три општине на сјеверу.

„Добили смо легитимне представнике за три општине на северу, осим на северу Митровице, где су криминалне групе спречиле миран ток завршетка изборног процеса“, рекао је Тачи на конференцији за новинаре, преноси Танјуг.

На питање шта мисли о могућем поништавњу избора на сјеверу, премијер Косова је одговорио да не жели да се уплиће у надлежности Централне изборне комисије.

Према његовим ријечима, на сјеверу је у изборима учествовало 22% грађана који су бирали своје представнике и тиме им дали пун легитимитет.

На питање да прокоментарише изјаву вицепремијера Србије Александра Вучића, који је јуче понудио да ријеши ситуацију са проблематичним групама Срба на сјеверу, премијер Косова је рекао: „То је смешно, Косово има своје институције“.

Тачи је изразио задовољство јучерашњим изборним процесом и оцијенио да су „одржани уз највише међународне стандарде“.

„Ови избори су доказали да је у целини спроведен априлски споразум постигнут у Бриселу. Захваљујем се Европској Унији, САД-у и свим независним институцијама Косова“ рекао је Тачи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here