Насловна Друштво Свједочили Вукотић и Кркељић: Мартиновића тукло најмање 20-так САЈ-оваца

Свједочили Вукотић и Кркељић: Мартиновића тукло најмање 20-так САЈ-оваца

1
ПОДИЈЕЛИ
Бацање шок-бомбе на аутомобил Мартиновића

Свједок Ранко Вукотић, који је био био присутан када је од стране припадника Специјалне антитерористичке јединице нападнут и пребијен Милорад Мијо Мартиновић, 24. октобра прошле године, изјавио је јуче на Суду да их да их је полиција ничим изазвана напала, те да је макар 20-так САЈ-оваца учествовaло у том нападу, пренијеле су данас његово свједочење Дневне новине. Истовјетно свједочење дао је и Младен Кркељић који је такође био у возилу са Мартиновићем.

Подсјетићемо, мада је случај Мија Мартиновића свима познат, да је Центар за истраживачко новинарство недавно саопштио да су према њиховим изворима двојица припадника САЈ-а Боро Гргуровић и Горан Зејак који су преузели одговорност, награђени за напад на Мартиновића.

Ранко Вукотић је посвједочио на Суду да је у нападу на Мартиновића учествовало минимум 20 људи.

“Тако бруталне сцене ни на филмовима нијесам видио, мислио сам да је мртав, нијесу нам дали да му приђемо и помогнемо“, рекао је Вукотић, истичући да се на снимку ни не види најбруталнији дио тог немилог догађаја. Он је казао да их полицајци који су их зауставили, нијесу ни легитимисали, преносе Дневне новине.

“Ишли смо 10 на сат, зауставили су нас, уперили пушке у нас, чекали смо тако десет минута, када је Мијо питао о чему се ради, један му рекао сад ћеш видјет, мене је други одвукао и рекао ми: ‘не можеш му помоћи'“, навео је Вукотић.

sajovci

Младен Кркељић, који је такође био у возилу са Мијом Мартиновићем такође је свједочио.

“Након што су нас зауставили и одвукли у страну појавили су се САЈ-овци. Само један од њих био без кациге, али са маском. Он је први ударио Мартиновића с леђа пендреком у главу, а затим су се придружили и остали. Тај први је био висок, витак, дужег врата и спортске грађе, препознао бих га да га обуку тако и да протрчи… Ударало га је 20 људи пендрецима, ногама, а онда су почели да пуцају по колима, то је било страшно“, рекао је Кркељић.

На питање браниоца окривљених, адвоката Здравка Беговића, оба свједока су тврдила да тај први ударац нијесу задали оптужени.

Суђење се наставља 5. јула, када је планирано саслушање шефа САЈ-а Радосава Љешковића и још неколико припадника те јединице.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Овде је све јасно, уверен сам да ће одлуком суда, Мартиновић добити сатисфакцију на начин што ће суд батинаше правоснажно сместити тамо где и припадају – у затвор!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here