Насловна Мозаик Светски рекордер плива за Србију

Светски рекордер плива за Србију

0
ПОДИЈЕЛИ

Светски рекордер на 200 метара леђним стилом у малим базенима Аркадиј Вјачанин изразио је жељу да плива за српску репрезентацију!

arkadij

На званичном сајту Пливачког савеза Србије објављено је да је покренута процедура како би 30-годишњи пливач добио држављанство, а министар омладине и спорта Вања Удовичић проценио је да је то у интересу наше земље, те да би предмет требало завршити по хитном поступку, како је и послат.

„Уверени смо да ће Вјатчанинови резултати представљати значајно побољшање наших репрезентативних перформанси. Нарочито ће драгоцено бити његово учешће у мешовитој штафети уз Велимира Стјепановића, Ивана Ленђера и Чабу Силађија које би нас приближило освајању медаље на Олимпијским играма и Европском првенству, а тиме бисмо остварили значајан успех за српски спорт у целини. Пливачки савез Србије ће покренути прописане процедуре код ФИНА како би се и његово спортско држављанство променило“, стоји у саопштењу Савеза.

Будући члан српске репрезентације већ 15 година бранио је боје руског националног тима, а највећи успеси су му бронзе на 100 и 200 метара леђним стилом 2009. године на Олимпијади у Пекингу. Наредне године постао је и светски рекордер у малим базенима на 200 метара, а 2006. године освојио је два злата (такође 100 и 200 метара леђно) на ЕП у Будимпешти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here