Насловна Поглед Свето Тројство Црне Горе: Танге, фаланге и битанге

Свето Тројство Црне Горе: Танге, фаланге и битанге

1
ПОДИЈЕЛИ

cgprivatniposjed

Бука око жестоке, агресивне и вулгарне комуникације којој смо свједочили у Скупштини Црне Горе, када је генетски премијер Мило Ђукановић назвао бандитом посланика Позитивне Дритана Абазовића и при томе га позвао на физичко разрачунавање, још увијек се не стишава, па немоћнима, аморалнима и неспособнима служи за замагливање задње фазе црногорске метастазе.

Дакако, добро је да није дошло до физичког сукоба. Уосталом, Абазовић спада у бантам, евентуално перолаку категорију, док је Ђукановић минимално велтер, са тенденцијом солидног средњаша, можда чак и тешкаша. Међутим, све и да нису килограми битни, остаје рад ногу и ескиважа, често пресудни у боксу, а опозиција, без обзира што је болно тупа, глупа и неупотребљива, имала је једно двадесетак година да схвати како Пинк Пантер балканске политичке сцене има савршен рад ногу, фантастичан рефлекс и бриљантну ескиважу.

Право да вам кажем, за хиљаду и кусур посланичких еура мјесечно нека ме Мило Ђукановић назива битангом док му се грло не осуши.
Онда ћу ја, у сарадњи са Мандићем и Медојевићем, основати истражну комисију и за „рад“ на “ афери битанга “ узимати још по пет стотина еурића.

Васколика Црна Гора детерминирана је светим тројством: тангама, фалангама и битангама. Господо, нама управљају битанге, а незапосленима нас чине фашистичке фаланге које ама баш свако јебено радно мјесто, од чистачице до хостесе на неком локалном сајму, да не говоримо о директорима, менаџерима и инжењерима, партијски контролирају и тако се брутално спрдају са грађанством које још увијек није у неким партијско – политичким бригадама.

У тој њиховој прљавој пенетрацији, невино се провуче и нека бизнис танга која, боже мој, јесте недостајала низу од 24.468 помоћница, савјетница, секретарица, тајница и портпаролки које влаже насушну потребу државног апарата за даљњим запошљавањима таквих паметница.

О, да, није Ђукановић то лупио : медијска мафија итекако постоји, она ће данас објавити на насловници 114 сличица диктатора Ђукановића, а онда за по године се руковати са њиме и ћокнути по фету његушког сира на неком дегутантном пријему.
Похлепа царује, униформираност мишљења по кључним, стратешким питањима, лоповлук је умјетничка дисциплина, а послушност се још од малих ногу његује у гадљивим кућним одајама. Црна Гора нема вишестраначки систем, њој Парламент није ни потребан, ту влада закон лажи, незнања, глупости и аморала, у оквиру којег, споменуто Тројство танги, фаланги и битанги ужива у благодати коју су омогућили шутљиви радници, непостојећи сељаци, дремљиви академици, плашљиви студенти, лијени интелектуалци и сунцокрет – новинари.

А све то скупа допуштају само битанге.
Са тангама или без њих.

Текст је објављен на сајту dayline.info

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here