Насловна Мозаик Светлана Журова: Допинг програм није постојао на нивоу државе

Светлана Журова: Допинг програм није постојао на нивоу државе

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија није негирала да у земљи постоје случајеви коришћења допинга међу спортистима, али никаквог програма на државном нивоу није било, изјавила је посланица Државне думе и олимпијска шампионка Светлана Журова, преноси Спутник.

Подсјетимо, „кључна је чињеница да у овом случају није било конкретних имена, да није ни било конкретних доказа, то је део специјалног рата који се последњих година води на политичком и економском плану против Русије“, тада је казао за Спутњик публициста и спортски новинар Владимир Станковић.

Журова је на тај начин прокоментарисала чланак „Њујорк тајмса“ о томе да су наводно поједини руски званичници признали да у Русији постоји допинг систем који је погодио највећа светска спортска такмичења током ове године.

„Није ми јасно како такав програм може постојати на државном нивоу. Нека ми неко објасни онда како то да не постоји ставка у буџету која се односи на допинг програм? Ако је програм на нивоу државе, онда мора да постоји и адекватна буџетска линија“, истакла је она. Према последњем извештају истражитеља Светске антидопинг агенције Ричарда Мекларена, од 9. децембра више од 1.000 руских спортиста је учествовало у програму 2011–2015. године с којим је била упозната и држава. Истовремено, директорка Антидопинг агенције Русије Ана Анцелиович још тада је рекла да је у питању институционална завера у коју нису били укључени владини званичници.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here