Насловна Друштво Свемирски хеликоптерски „такси“

Свемирски хеликоптерски „такси“

0
ПОДИЈЕЛИ

Medjunarodna-svemirska-stanica

Свемирски летови биће приступачнији захваљујући пројекту „Up in the Space“, који је лансиран у еколошкој зони „Друга планета“, у Подмосковљу – тако ће свако ко пожели, а има новаца, имати могућност да буде туриста – астронаут!

Пројекат предвиђа комерцијалне летове у високе слојеве атмосфере, орбитална и суборбитална путовања, па и посјете Мјесецу…
Креатор програма Алексеј Анањин истиче да је основни циљ да свемир постане приступачан, те да је важно да се свемирски туристи баве и истраживањима, а не само пуким летовима.
Организатори прогнозирају велики пораст тржишта, јер су Американци направили интересантан свемирски брод, који може да прими велики број туриста.
Предвиђено је више од 150 научних пројеката од 2014. до 2016. године, и знатан дио је посвећен испитивању иновационих технологија, системима моделирања и спречавања катастрофа, повећања нивоа заштићености планете и свемирских објеката са посадом.
У пројекту „Up in the Space“ учествују и руски космонаути. Формирана је прва приватна свемирска јединица из редова оних који желе идуће године да крену у свемир.
Основно превозно средство су руски бродови „Сојуз“, али у разради су и бродови нове генерације.
Интересовање изазивају и свемирске летјелице, које се „пењу“ на 100 километара, а затим се враћају на Земљу. То није сувише заморно за обичне људе, а путници притом доживљавају осјећај бестежинског стања.

Ту није крај свемирском туризму. Неке компаније припремају пројекат хеликоптерског таксија „Мантра телепорт“.
Он ће пружити људима могућност комфорнијег трансфера и дјелимично ће ријешити питање гужве на саобраћајницама – наводи „Глас Русије“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here