Насловна Политика Шведска: Рониоци тврде да су нашли руску подморницу

Шведска: Рониоци тврде да су нашли руску подморницу

0
ПОДИЈЕЛИ

Шведска војска саопштила је да проучава видео снимак на којем се наводно види олупина подморнице за коју се чини да је руска.

podmornica

Снимак су направили рониоци из једне шведске групе ловаца на благо.

До тог открића је дошло мање од годину дана након што су шведска војска и морнарица окончали безуспешну потрагу за руском подморницом која је наводно уочена у близини Стокхолма, пренео је Ројтерс.

Портпарол шведске војске Андерс Калин није рекао да ли војска, попут ловаца на олупине бродова, такође верује да је реч о олупини руске подморнице.

Не желимо да коментаришемо пре него што добијемо више информација. Током наредних дана ћемо наставити да проучавамо видео снимак„, рекао је Калин.

Компанија за истраживање морског дна „Оушн Икс Тим“, која је открила олупину, саопштила је на свом сајту:

„Није познато колико је стара подморница нити колико дуго се налази на морском дну, али ћирилична слова на трупу указују да је реч о руској подморници“.

Један од људи који су открили подморницу, Денис Асберг, изјавио је за шведски лист „Експресен“ да она изгледа модерно, али је један стручњак за подморнице рекао истом листу како мисли да се ради о руској подморници која је потонула 1916. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here