Насловна Друштво Све више обољелих од грипа, критично пацијенткиња из Берана

Све више обољелих од грипа, критично пацијенткиња из Берана

0
ПОДИЈЕЛИ

Клиничком центру због вируса грипа хоспитализовано је седам особа, од који су двије животно угрожене. Како  је саопштено из те установе, у односу на дан раније, примљена је још једна особа са компликацијама узрокованим вирусом грипа.

Klinicki-Centar-Crne-Gore3

„У КЦЦГ тренутно се лијечи шест одраслих особа и једно дијете код којих је потврђено присуство вируса грипа. Двоје се налази на интензивним јединицама“, саопштено је из КЦЦГ. Од прошле недјеље су у КЦЦГ забрањене посјете болесницима због спречавања ширења грипа.

Начелник Инфективног одјељења беранске болнице Милован Живковић казао је Дану да је у том граду повећан број обољелих од грипа. Он је рекао да се изабраним љекарима дневно јавља од пет до 10 пацијената са симптомима тог вируса.

„На Инфективнм одјељењу имамо три пацијента са потврђеним грипом, а једну пацијенткињу смо упутили у Клинички центар због тога што јој се погоршало стање, ријеч је о хроничном болеснику. Из Министарста здравља су нам препоручили да у случају тежих основних обољења шаљемо налазе на лабораторијска испитивања. Евидентно је да је сезона грипа у јеку, али нема разлога за панику“, рекао је Живковић.

У Црној Гори потврђени су лабораторијских случајеви тзв. свињског грипа или подтипа АХ1. Из Института за јавно здравље саопштили су да су код пацијената присутни вируси АХ1, АХЗ и Б. Они су поновили да је забиљежено 98 лабораторијски потврђених случајева инфлуенце вируса грипа А и Б, од 10. јануара до 1. марта. Укупно је, како су казали, регистровано 1.202 случаја са симптомима грипа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here