Насловна Политика Швајцарски посланици желе информације од Сноудена

Швајцарски посланици желе информације од Сноудена

0
ПОДИЈЕЛИ

edvard-snouden-Група швајцарских посланика планира пут у Москву да би од одбеглог америчког обавештајца Едварда Сноудена из прве руке добила обавештење о његовој тајној активности за америчку обавештајну службу у Женеви 2007. године, објављено је у суботу.

Швајцарски социјалистички посланик Карло Сомаруга је на локалној телевизији РТС изнео сумњу да америчка обавештајна служба можда још увек обавља шпијунску делатност у Швајцарској, извештавају РИА Новости.

Сноудена је ЦИА ангажовала 2006. године, а наредне године је под дипломатским плаштом радио у Женеви.

Овај бивши сарадник америчке Националне безбедносне агенције (НСА) је у јуну за британски Гардијан рекао да га је оно што је видео у Женеви „заиста лишило илузија о томе како функционише моја влада и какво је њено дејство у свету“.

Сноуден је прошле године добио привремени једногодишњи азил у Русији, након што је обелоданио мноштво поверљивих докумената медијима.

Ове недеље Сноуден се у Москви састао с послаником немачке скупштине Ханс-Кристијаном Штребелеом, понудивши да сведочи пред немачким парламентарцима о америчком шпијунирању те земље.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here