Насловна Политика Свађа због директорске функције: Мустафић и Ђељошај траже исту фотељу

Свађа због директорске функције: Мустафић и Ђељошај траже исту фотељу

3
ПОДИЈЕЛИ

Бошњачка странка и коалиција Албанци одлучно споре се око мјеста директора Управе за дијаспору и тражиће да се то што прије ријеши у преговорима са Демократском партијом социјалиста, сазнају „Вијести“.

Према тврдњама саговорника из владајуће коалиције Бошњаци траже да премијер Душко Марковић на то мјесто предложи политичког директора странке Суља Мустафића, док у коалицији Албанци одлучно тврде да је та функција обећана функционеру Албанске алтернативе Нику Ђељошају.

Саговорник Вијести из албанске коалиције казао је да је уочи формирања владајуће већине договорено да мјесто директора Управе припадне Албанцима, док функционери Бошњачке странке у неформалним разговорима наводе да је мјесто шефа Управе једна од функција која припада странци Рафета Хусовића.

Након формирања Владе коалиција Албанци одлучно добила је је мјесто потпредсједника парламента, на које је именован Генци Ниманбегу, док је Мехмет Зенка изабран за министра за заштиту људских и мањинских права. Иако коалициони споразум тада није објављен, шпекулисало се да Албанци рачунају и на директорска и савјетничка мјеста у поједним министарствима.

Бошњачка странка добила је мјесто потпредсједника Владе за регионални развој, на које је именован Хусовић, Осман Нурковић именован је министра саобраћаја а Кемал Пуришић за министра рада и социјалног старања. Током преговора о формирању Владе шпекулисало се да би Бошњаци кроз унутаркоалиционе преговоре са ДПС-ом могли добити 10 одсто функција.

Како би повећала учешће у власти, Хусовићева странка ће од од ДПС-а, између осталог, тражити и више директорских мјеста у основним школама у градовима гдје доминантно живе Бошњаци, већу заступљеност у дипломатско-конзуларној мрежи као и мјеста амбасадора.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here