Насловна Друштво Сва суђења Жељке Јововић: Ослобођени криминалци, зеленаши и педофил, у затвору Никола...

Сва суђења Жељке Јововић: Ослобођени криминалци, зеленаши и педофил, у затвору Никола Бајчетић

6
ПОДИЈЕЛИ

Двоструки аршини судије Жељке Јововић подигли су ових дана буру у јавности. На списку њених скандалозних пресуда јуче се додала скоро минимална пресуда команданту Специјалне антитерористичке јединице Радосаву Љешковићу, одговорном за разбијање мирних демонстрација „у крви“, злостављање и пребијање грађана Црне Горе у октобру 2015. године, али то је само једна од бројних. Судија, очигледно има висок праг толеранције када су у питању криминалци, зеленаши или чак педофили. Са друге стране, предсједник Мреже младих ДФ-а, Никола Бајчетић који је покушао да спријечи насиље САЈ-оваца добио је скоро исту казну као Љешковић. 

Подсјетимо да је 16. априла 2016. године пресуда Јововић Николи Бајчетићу на званичној веб страници АЕЦР-а оцијењена као покушај владе Мила Ђукановића да застраши и ућутка своје критичаре.

Минималне казне и ослобађајуће пресуде криминалцима су специјалност судије Јововић, којима се очигледно жели пред међународном заједницом створити привид да судство ипак ради свој посао. Посјетићемо на чувени случај возача тадашњег министра за људска и мањинска права Суада Нумановића, 2015. године, Едина Хамзића, који је због фалсификовања докумената осуђен на свега четири мјесеца затвора. Он је оптужен да је мијењао регистарске таблице на службеном аутомобилу који користи министар а свој чин је правдао тиме да је „желио да заштити државну имовину, али и свој и министров живот“ за вријеме Параде поноса.

Осумњичени за убиство: Три мјесеца затвора

Судија Жељка Јововић је на малу казну затвора, од свега три мјесеца, осудила и Владимира Уламу, осумњиченог за нестанак Петровчанина Немање Медина. Он је осуђен због недозвољеног држања оружја и експлозивних материја, а своју пресуду Јововић је образложила наводећи да Улама није раније осуђиван, и поред чињеница да је вјештачење потврдило да је пиштољ исправан и да је и њега пуцано а окривљени признао да је имао пиштољ, који је купио „јер му се свиђао“.

nemanja_medin_620x0

Пустила зеленаша из затвора – дан након изласка поново ухапшен због угрожавања сигурности

Због кривичног дјела зеленашења је Јововић је пустила из затвора Марка Радуловића, који је дан након што је изашао поново ухапшен због сумње да је починио кривично дјело „угрожавање сигурности“.

Судија Основног суда је Радуловића осудила на осам мјесеци затвора и новчану казну од 3.000 евра, али након што је његова одбрана понудила као јемство породичну кућу, која је процијењена на 460.000 евра и 20.000 готовине, она га је пустила из затвора. Сјутрадан је поново ухапшен по пријави Срђана Шундића, који је навео да му је Радуловић угрозио безбједност и пријетио.

Најскандалознија пресуда: Ослободила педофила јер је дјевојчица изгледала пунољетно

Док Никола Бајчетић робија у Спужу јер је хтио да одбрани своје суграђане од насиља полиције, треба напоменути на најскандалозније суђење Жељке Јововић која је 2013. године ослободила од оптужбе педофила тврдећи да злостављана дјевојчица изгледа пунољетно. Чак и особе којима је пресудила за ово гнусно дјело имају скоро па минималне пресуде: траума са којом ово дијете има да живи, и сва дјеца која су у будућности угрожена овим монструмима, не могу се платити са двије године затвора.

Подсјетимо, љекар Драган Николић (60) и обућар Шефкија Хаџајлић (60) осуђени су у Основном суду 2013. године на укупно двије године и 10 мјесеци затвора (Николић на годину затвора, а Хаџајлић на годину и десет мјесеци), због кривичног дјела посредовање у вршењу проституције 13-годишње дјевојчице.

Међутим, Момчило Шљукић (60) такође љекар, ослобођен је кривице за кривично дјело обљуба са дјететом.

željka jovović

Судија Јововић ослободила је Шљукића вреднујући мишљење вјештака медицинске струке др Миодрага Шоћа, који је истакао да Д.В., иако има 13 година, по физичким карактеристикама изгледа као пунољетна особа, тако да оптужени Шљукић није могао да претпостави колико има година.

Јововић је стога закључила да Шљукић није поступио са умишљајем па је ослобођен кривице.

Тројица 60-годишњака ухапшени су 23. јуна 2011. године у полицијској акцији „Веза“, због сумње да су учествовали у сексуалном искоришћавању дјевојчице. Након тог догађаја бригу о дјевојчици преузео је Центар за социјални рад у Подгорици.

Ово су само најпознатије пресуде судије Основној суда у Подгорици Жељке Јововић. Шта су злочинци а шта невини људи за званичну Црну Гору очигледно је неважно. Држава је у хаосу, а грађани без права и правде. Штавише, да постоје мање казне од ових Јововић би их пресуђивала криминалцима.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  0

  Zeljka samo odradjuje poslove za one kojima sluzi.
  Najgore je iscudjavati se.
  Sve treba nazvati svojim imenom i dovesti „pod znaniju prava.“

 2. 0
  0

  Ма, све је то часно и поштено. Дае вјечна, евива Монтенегро,

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here