Насловна Друштво Сутра пресуда Шарићу за кријумчарење кокаина

Сутра пресуда Шарићу за кријумчарење кокаина

0
ПОДИЈЕЛИ

Специјални суд у Београду изрећи ће сутра пресуду Дарку Шарићу и осталим оптуженима за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, након вишегодишњег суђења.

DarkoSaric

То ће бити првостепена пресуда на коју ће незадовољне стране моћи да уложе жалбу Апелационом суду.

Тужилаштво за организовани криминал је у својој завршној речи предложило Специјалном суду да Шарића и остале осуди на максималну казну затвора од 30 до 40 година затвора, док је Шарић тврдио да нема доказа да он организатор шверца кокаина и да су му оптужбе измонтиране вољом бивше власти.

Тужилаштво сматра да за оптужене нема олакшавајућих околности, док је отежавајућих на претек јер су све „радили са директним умишљајем а побуде су биле исљкучиво стицање енормне финансијске користи.

За сведоке сараднике тужилаштво је предложило знатно мање казне.

Тако је предложио да Небојша Јоксовић добије не више од шест месеци затвора, Радан Адамовић не дуже од десет, док је за Драшка Вуковића тражио не више од осам месеци.

Овај процес који се водио по шест спојених оптужница против укупно 36 окривљених, од којих је још њих 14 у бекству, почео је у октобру 2009. године хапшењем првих осумњичених и запленом око две тоне кокаина у Уругвају, а касније је више пута проширен.

На оптуженицкој клупи Специјалног суда у Београду су осим Шарића још девет оптужених, других девет је закључило споразум о признању кривице, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су осим Шарића, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић, Борислав Туњић, Никола Димитријевић, Живко Сибински, Бобан Стојиљковић, Марко Дабовић и Александра Мишић.

У априлу 2013. године у Специјалном суду у Београду је кренуло обједињено суђење Шарићевој групи по шест оптужница због шверца више од укупно 5,7 тона кокаина из Уругваја, Бразила и Аргентине у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

У бекству су још Родољуб Радуловић, Горан Соковић, Марко Пандрц, Ненад Новаковић, Бошко Недић, Дарко Тошић, Дарко Газдић, Милован Миловац, Бојан Станојковић, Петар Обрадовић, Марко Рачић, Владимир Рачић, Михајло Ђоковић и Небојша Сретеновић.

За њима је расписана Интерполова потерница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here