Насловна Друштво Сутоморски основци говорили Његошеве стихове на руском (ВИДЕО)

Сутоморски основци говорили Његошеве стихове на руском (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

predstava, Kekec Sutomore

Велики јубилеј два вијека од рођења највећег словенског пјесника Петра Другог Петровића Његоша свечано је синоћ прослављен и у Сутомору.

Свечаност су уприличичи старијих разреда овдашње Основне школе. Са представом режираном према стиховима из „Горског вијенца“ сутоморски основци наступили су у холу школе пред родитељима, наставницима и грађанима Сутомора, чије дуготрајне аплаузе су заслужено измамили у неколико наврата .

predstava iz Gorskog vijenca, OS Kekec Sutomore

Посебну пажњу публике изазвало је казивање Његошевих стихова на руском језику, али и на њемачком и енглеском језику у изведби ђака једине сутоморске образовне установе.

У програму обиљежавања великог јубилеја у част нашег најзнаменитијег пјесника,владара, вјерског поглавара и филозофа, учествовала је и фолклорна секција Културно-умјетничког друштва „Румија“ из Бара.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    VLADIKA AMFILOHIJE NA VELIKOJ AKADEMIJI U BEOGRADU REĆE ZA VLADIKU RADA :“ ŠTO TE VIŠE KUDE I KLEVEĆU , SVE TI VEĆI OKO GLAVE OREOL NAMEĆU “ . ŠERBO I „BOŠNJACI “ NE AVETAJTE NIJESTE VI DOSTOJNI DA VLADIKU RADA OCJENJUJETE .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here