Насловна Политика Шутановац: Документ о прислушкивању СРС веродостојан

Шутановац: Документ о прислушкивању СРС веродостојан

0
ПОДИЈЕЛИ

Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности непобитно је утврдио да је веродостојан документ о праћењу активности Српске радикалне странке од стране Војнобезбедносне агенције, изјавио је данас члан тог Одбора Драган Шутановац.

dragan-sutanovac_500x300[1]

„Ово је потпуно у сукобу са оним што је говорио министар (одбране Братислав) Гашић, који након данашњег закључка може само да да оставку или да буде смењен“, рекао је Шутановац за агенцију Бета.

У документу који је у Скупштини раније представио заштитник грађана Саша Јанковић, наводи се да је ВБА вршила праћење и контролу активности СРС 15. новембра 2014. године, када је организован митинг у центру Београда поводом повратка Војислава Шешеља у Србију.

Како је казао Шутановац, Одбор је утврдио да се изашло из законског оквира рада ВБА и наложио генералном инспектору Агенције да у року од 15 дана изврши потпуну инспекцију, предложи мере и пошаље извештај у парламент.

Он је додао да је Одбор такође утврдио да су нетачне оптужбе које је на његов рачун изнео Гашић, који је навео да је Шутановац, док је био министар одбране, незаконито прибавио, а касније и злоупотребљавао опрему за пресретање телекомуникација.

„Утврђено је да је апарат купљен у складу са законом и да никад није коришћен мимо закона, што такође доводи министра у позицију да поднесе оставку јер је јавно износио неистине“, закључио је Шутановац и подсетио да је министра због тих оптужби тужио суду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here