Насловна Политика Сусрет Вучића са чланова Председништва БиХ: „Пријатељски тон и добро искоришћена прилика“

Сусрет Вучића са чланова Председништва БиХ: „Пријатељски тон и добро искоришћена прилика“

0
ПОДИЈЕЛИ

Сусрет премијера Србије Александра Вучића и чланова Председништва БиХ у Београду је добро искоришћена прилика, јер су сви актери послали позитивну поруку, оценио је бивши амбасадор Србије у Турској Душан Спасојевић, а професор Факултета политичких наука Иво Висковић каже да је пријатељски тон посете показао да је дошло до међусобног уважавања и приближавања.

vučić

Спасојевић је за РТС рекао да је јучерашњом посетом чланова Председништва БиХ Београду постигнут „хет-трик“ у веома тешким околностима јер је из једне ситуације у којој смо били у дефанзиви и сви губили утакмицу у региону, врло брзо преокренут резултат.

Слика коју смо гледали само пре 11 дана из Поточара, из ситуације која је могла да се изроди у нешто веома опасно, данас смо имали потпуно дугачију ситуацију. Званични Београд је и те како добро одреаговао, требало је смоћи снаге да након онакве слике и онога што је требало да буде једно понижење претвори у веома квалитетну посету са које су сви актери послали веома позитивне поруке„, каже Спасојевић.

Наводећи пријатељски тон у обраћању учесника сусрета, и третирање на неки начин као пријатеља, професор Иво Висковић је за РТС рекао да није нимало чудно да су сва четири учесника данашњег састанка рекли практично исту ствар да окрећу нову страницу у односима.

Јаснија порука од тога не може бити. То показује да се дошло до закључка да је оно што је прошлост, на неки начин било оптерећено разним проблемима, али да ако желимо заиста било какав напредак морамо то оставити иза себе, не заборавити, него једноставно превазићи и кренути даље„, каже Висковић.
 
Висковић је оценио да су се политичари рационално понашали и да то доказује да смо напредовали у политичкој култури.
 
Тај степен одговорности код водећих људи показује да смо као друштва и они као политичари сазрели, а то је добар знак за будућност„, рекао је Висковић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here