Насловна Политика Сусрет Вучића и Китаровић у понедјељак

Сусрет Вучића и Китаровић у понедјељак

0
ПОДИЈЕЛИ

Мандатар за састав нове Владе Србије Александар Вучић и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић састаће се у понедељак, 20. јуна, пишу београдски медији.

Према информацијама листа „Вечерње новости“, планирано је да Вучић и хрватска председница обиђу родну кућу чувеног научника Милутина Миланковића у Даљу, где ће положити венце, а предвиђена је и заједничка посета Вуковару.

Тај сусрет би требало да отвори нову страницу у односима двеју држава и да покаже да су Србија и Хрватска спрмне да превазиђу несугласице из прошлости, због којих је сарадња у последњих неколико месеци спуштена на веома низак ниво, кажу „Вечерње новости“.

Лист пише и да се очекује да ће током сусрета бити покренута и питања несталих, повратка културног блага, али и заштита српске и хрватске мањине.

Састанак се организује након недавне хрватске блокаде европског пута Србије, па се из Загреба очекује порука да ће убудуће Србија моћи да рачуна на подршку суседа, а заједнички став биће да две државе имају много више онога што их повезује, него што их раздваја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here