Насловна Друштво Сусрет Срђана Милића са извршним директором Азмон инвестмента

Сусрет Срђана Милића са извршним директором Азмон инвестмента

0
ПОДИЈЕЛИ

srdjan-milic

Поводом сусрета предсједника СНП-а Срђана Милића и изврсног директора Азмон инвесмента Џејмса Вилисона, огласила се СНП.

Саопстење преносимо у потпуности.

Предсједник СНП Црне Горе, Срђан Милић, сусрео се у Кумбору са господином Џејмсом Вилсоном, извршним директором Азмонт Инвестментса, као и представницима те фирме, која ће уложити око пола милијарде еура у изградњу првог One & only ризорта у Европи и супер луксузног комплекса у Бококотроском заливу.

Састанку су, такође, присуствовали предсједник општине Херцег Нови, Дејан Мандић, и савјетник за инвестиције, Владимир Мрачевић.

Током сусрета, саговорници су обишли локацију бивше касарне Кумбор, гдје је у току рушење постојећих објеката, збрињавање отпада, геолошко испитивање тла, чишћење морског дна и други припремни радови.

У разговору је саопштено да је пројектом планирана изградња One & only хотела, првог у Европи, изградња марине свјетског квалитета, капацитета до 250 везова, са посебним акцентом на мега јахте, око 70 радњи, ресторана и кафеа; планирани су јахтинг и плажни клуб, тениска академија и др. Садржаји ће бити атрактивни током читаве године, а од укупног комплекса грађанима ће бити доступно 65% капацитета.

Предсједник Милић је изразио посебно задовољство што ће финансијска средства од аукцијске продаје старог материјала из бивших војних објеката ићи у хуманитарне сврхе за три организације из Херцег Новог: Дневни центар Игало и Сунчев зрак, за дјецу са посебним потребама, школу “Илија Кишић” у Зеленици, такодје за дјецу са посебним потребама, и за организацију “Нова шанса” у Топлој, са особама са инвалидитетом које су запослене у малој штампарији.

Такође, како је истакао лидер СНП-а, од посебног значаја је чињеница да ће на изградњи овог компекса бити ангажовано преко 3000 хиљаде људи, а по његовом отварању биће запослено преко 1000 људи из Црне Горе, док је први човјек Херцег Новог, Дејан Мандић, констатовао да су веома посвећени реализацији пријекта, и да велики оптимизам Новљанима у овом моменту враћају улагања компаније Азмонт у Кумбор.

Саговорници су се сложили да је пројекат од изузетног значаја како за Црну Гору, тако и за град Херцег Нови, као дестинацију високог туризма код нас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here