Насловна Политика Супруга нападача побјегла у Сирију

Супруга нападача побјегла у Сирију

0
ПОДИЈЕЛИ

Хајат Бумедијен, невјенчана супруга једног од починилаца терористичких напада у Паризу, прешла је из Турске у Сирију на дан када је њен муж убио полицајца.

zena terorista

То је јутрос објавио турски министар спољних послова Мевлет Чавушоглу.

Он је рекао новинској агенцији Анадолији да је Бумедијен 2. јануара стигла у Турску из Мадрида, уочи масакра у Паризу, и да је одсела у једном хотелу у Истанбулу.

Према Чавушоглуовим ријечима, турске власти су установиле да је Бумедијен прешла у Сирију у четвртак, истог дана кад је њен супруг убио полицајца у предграђу Париза, а дан након масакра у редакцији сатиричног магазина Шарли Ебдо.

Снаге безбједности трагају за особом коју је премијер Француске Мануел Валс назвао „вјероватним“ саучесником у терористичким нападима који су три дана потресали Француску.

Валс је рекао да је потрага хитна јер је „пријетња и даље присутна“.

У нападима је погинуло 17 људи, међу њима новинари Шарли Ебдоа, таоци и три полицајца.

Сва три нападача убијена су у петак у готово симултаним акцијама француске полиције.

На једном видео снимку који се појавио јуче, један од нападача објашњава како ће се напади одвијати, и полиција жели да нађе особу која је снимила и поставила на интернет тај снимак.

Мануел Валс је данас рекао француској телевизији БФМ да је Француска у рату са „тероризмом, џихадизмом и радикалним исламом“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here